У Південній Африці були вжиті дії з метою видачі ордера на арешт президента Російської Федерації Володимира Путіна у разі його відвідин країни. Повідомляється, що мотивацією для такого запиту стала передбачувана участь Путіна у саміті БРІКС у Йоганнесбурзі.

Докладніше про це інформує Обозреватель.

Опозиційна партія Південної Африки під назвою "Демократичний альянс" у своїй заяві вони вказали, що уряд країни подав запит на ордер арешту у відповідь на вимоги окружного прокурора, які ґрунтувалися на воєнних злочинах Володимира Путіна в Україні.

Партія зазначила, що їхнє власне клопотання у суді вимагало від уряду Південної Африки виконати ордер на арешт Володимира Путіна, який раніше видав Міжнародний кримінальний суд. Проте, раніше влада Південної Африки не виявляла готовності заарештовувати президента Росії, а лише попереджала його особисто про можливість такого сценарію.

Такі дії Південної Африки є формальним зобов'язанням країни виконувати вимоги Міжнародного кримінального суду. У зв'язку із запрошенням президента Російської Федерації Володимира Путіна на саміт БРІКС уряд країни приймає кроки для видачі ордера на його арешт. Однак, деталі та результат цієї ситуації поки що залишаються неясними.

Варто зазначити, що у саміті БРІКС бере участь Бразилія, Російська Федерація, Індія, Китай та ПАР, а сам саміт відбудеться у серпні. Попередньо Володимир Путін не відвідуватиме саміт на користь власної безпеки.

Популярні новини зараз

Осіннє рівнодення 22 вересня: що заборонено робити сьогодні, а що потрібно обов'язково, щоб змінити своє життя

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Читайте також:

Поїздки Путіна Росією почали ретельно приховувати: ЗМІ розповіли, що починається в Росії

Колишній співробітник КДБ розповів про паралізованого Путіна

Готуються до заборони: Польща почала перекидання військ ближче до Білорусі. З чим це пов'язано