Сьогодні, 22 липня, у світі відзначають День гамака, а віряни вшановують пам'ять мучеників Кирила і Панкратія. Згідно з народними прикметами, якщо 22 липня чути гучне кумкання жаб, то у слов'ян це було передвістям спекотних тижнів, а веселка обіцяла ясну погоду найближчим часом. А от синоптики заявили, що у суботу, 22 липня, більшість українців матимуть змогу перепочити від палючого сонця.

Так, ресурс Sinoptik.ua повідомляє, що погода на вихідні буде теплою, подекуди спекотною, але без температурних рекордів.

Крім того, в Україні буде мінлива хмарність. І якщо на Харківщині та Дніпропетровщині опади будуть незначними, то в інших регіонах очікуються сильні дощі з грозами. Омине дощова погода лише південний схід України - Донецьку, Луганську та Запорізьку області.На півдні та в центрі під час грози - шквали 15-20 м/с.

Що ж стосується температурних показників, то вночі повітря в Україні прогріється до +12-17°, а вдень у більшості областей стовпчики термометрів піднімуться до 20-25° тепла. На півдні країни вночі синоптики прогнозують вночі 17-22°, а вдень - до +28-33° тепла. У східних областях повітря прогріється до +26-30°.

Погода в неділю 23 липня

До кінця тижня карта опадів зміниться — дощі з грозами пройдуть в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській і Харківській областях.

Популярні новини зараз

Осіннє рівнодення 22 вересня: що заборонено робити сьогодні, а що потрібно обов'язково, щоб змінити своє життя

Таку смакоту точно вигадали боги: рецепт картоплі, запеченої з куркою, маринованою в кефірі

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Повітря прогріється до +23…+26 °С, на півдні — до +28 °С. Просто ідеальна погода для сімейного обіду — і не забудьте про рожеве вино, цієї неділі весь світ його вшановує!

Погода в понеділок 24 липня

Новий тиждень розпочнеться з ясної погоди у більшості регіонів, дощі з грозами можливі лише у західних та північних регіонах. На півночі країни, а також у Донецькій та Луганській областях термометри покажуть +25…+28 °С, у решті регіонів погода на початку тижня буде трохи менш комфортною — до +31 °С.

Читайте також:

Соціальну допомогу в Україні виплачуватимуть за новою системою. До чого готуватися

Можна одержати 16 тисяч гривень соціальної допомоги. Що потрібно знати та як оформити заявку

Видаватимуть по 9 тисяч гривень: українцям розповіли про нову допомогу