Схоже, що в Європі назріває ще один військовий конфлікт.

Так, 20 липня 2023 року Білорусь заявила, що її війська тренуватимуться разом із найманцями російської приватної військової компанії "Вагнер" на полігоні поряд із польським кордоном.

Звичайно, реакцію Міністерства оборони Польщі щодо цієї ситуації довго чекати не довелося. Так, у Міністерстві оборони Польщі після звісток про навчання "вагнерівців" на прикордонному полігоні в Білорусі зазначили, що стежать за ситуацією та кордони Польщі у безпеці.

"Навчання чи спільне навчання білоруської армії та групи Вагнера, безперечно, є провокацією", - заявив секретар Комітету з безпеки Польщі Збігнєв Гоффман.

При цьому він розповів, що 19 липня на засіданні Комітету з безпеки Польщі саме аналізувалися можливі загрози з боку Білорусії, наприклад дислокацію підрозділів групи "Вагнер".

Саме тому міністр оборони Польщі, голова комітету Маріуш Блащак вирішив перемістити свої військові формування із заходу на схід Польщі.

Популярні новини зараз

Осіннє рівнодення 22 вересня: що заборонено робити сьогодні, а що потрібно обов'язково, щоб змінити своє життя

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

"Завдання цих підрозділів – тренування, а також стримування потенційного агресора", – заявив Міністр оборони Польщі.

А на день пізніше, до речі, президент Росії Володимир Путін заявив Польщі, яка накопичує сили на кордоні з Білоруссю на тлі розміщення найманців угруповання "Вагнер", що РФ відповість на будь-яку "агресію" стосовно свого союзника.

"Агресія проти Білорусії означатиме агресію проти Російської Федерації. Ми відповімо на це всіма засобами, що є в нашому розпорядженні", – заявив Путін під час трансляції засідання Ради Безпеки РФ 21 липня, передає Bloomberg .

Зазначимо, що Варшава протягом останніх кількох років насичує прикордонні з Білорусією регіони військовою технікою та солдатами. Крім того, польські збройні сили посилено тренуються у безпосередній близькості від білоруського кордону. У ряді випадків сценарій навчань має наступальний характер.

Читайте також:

Будьте уважні: змінилися правила перебування українців у Польщі. Що потрібно знати

Нарешті потішили: українцям у Польщі перерахували зарплати. Скільки зараз платять

Українкам розповіли, як можна отримати 90 тисяч допомоги у Польщі

На сонці без закуски розвезло: Медведєв збунтувався і почав загрожувати Польщі