На початку поточного року власник одного поля у штаті Кентуккі отримав неймовірний сюрприз - він виявив схованку, що містить понад 700 монет часів громадянської війни у ​​США.

Докладніше про це повідомляє YouTube-канал GovMint.com Coins.

Цей чудовий скарб Кентуккі включає сотні золотих монет Сполучених Штатів, які датуються періодом між 1840 і 1863 роками, а також кілька срібних монет. У короткому відео, знятому самим скарбом чоловіком (чиє ім'я і місце розташування не були розкриті публічно), він каже: "Це найзахоплююча річ у світі: всі ці золоті монети вартістю 1 долар, 20 доларів, золоті монети 10 доларів..."

За даними Numismatic Guaranty Co. (NGC), організації, що засвідчила справжність монет, та GovMint, де монети були продані, 95% скарбу складається із золотих доларів, а також 20 монет Liberty номіналом у 10 доларів та 8 монет Liberty номіналом у 20 доларів.

Однією з рідкісних монет є золота монета Liberty 1863 номіналом у 20 доларів США. Лише ця монета на аукціоні може коштувати шестизначну суму, а "Великий скарб Кентуккі" може похвалитися наявністю 18 подібних монет.

На сайті NGC зазначається, що золота монета Liberty номіналом у 20 доларів, що випускалася з 1850 по 1907 роки, була викарбувана Міністерством фінансів після відкриття золота у Каліфорнії. Монети Liberty в номіналі 20 доларів зі скарбу ще рідкісніші, оскільки вони не мають напису "In God We Trust", який був доданий у 1866 році після закінчення громадянської війни.

Популярні новини зараз

Поки Польща хоче скасувати виплати біженцям, українка їх Харкова врятувала поляку життя, історія доброго серця

Почнуться серйозні запалення: чому в жодному разі не можна цілувати свійських тварин

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Однак те, що цей скарб може розповісти нам про історію Америки під час надзвичайно бурхливого періоду, є, можливо, ще більш значущим фактом.

Читайте також:

Якщо переселенець перебуває за кордоном: потрібно знати про новий порядок виплат ВПО

Будуть раптові фінансові труднощі: названо три знаки Зодіаку, яким краще бути економнішими

Почалися перевірки лічильників: у кого суми у платіжках будуть "космічними"