На думку військового експерта Олега Жданова, існує ймовірність того, що активна фаза бойових дій в Україні може завершитися до кінця 2023 року або початку 2024 року з потенційною перемогою України наприкінці весни чи на початку літа 2024 року. Жданов засновує цей аналіз на контексті графіка виборів у США.

Про це пише "ТСН", посилаючись на прогнози Олега Жданова.

Посилаючись на теорію політтехнолога Сергія Гайдая, Жданов пояснює, що новини про перемогу України у війні зазвичай сягають електорату за шість місяців до виборів. Виходячи з цього графіка, якщо теорія вірна, потенційною датою, коли новини про перемогу України дійдуть до електорату, буде травень 2024 року. Цей час збігається з очікуваним постачанням літаків F-16, яке, за прогнозами, відбудеться не раніше січня-лютого 2024 року.

Жданов визнає, що це теоретичний аналіз та домисли. Однак він додає, що президент Володимир Зеленський також згадав «ще один рік» після саміту НАТО, припускаючи можливість завершення активної фази бойових дій до кінця 2023 року.

"Я почув у політтехнолога Сергія Гайдая, що така новина, як перемога України у війні, для електорату заходить за 6 місяців до виборів. Він каже, що пізніше не можна і раніше теж. Раніше — забудуть, пізніше — не встигнуть переварити та усвідомити", - каже експерт.

На закінчення, хоча існують різні теорії та думки про терміни закінчення війни, ситуація залишається невизначеною і динамічною, і фактичне завершення бойових дій залежатиме від багатьох факторів та подій на місцях.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Читайте також:

От і почалося: у Білорусі "вагнерівці" вже атакують прикордонників

Багато хто і не здогадувався: які популярні продукти викликають целюліт

Будьте готові: українцям розповіли про вручення повісток на пляжах. Що потрібно знати