У Росії публічно заявили про закриття гуманітарного коридору на Чорному морі із розірванням зернової угоди. Згідно з заявою з 20 липня цього року всі кораблі, які прямують до України в Чорному морі, нібито виглядатимуть як потенційні перевізники військових вантажів.

Про це пише «censor»

Так, РФ розглядатиме різні прапори на кораблях як залучені у війну на бік нашої країни. У результаті деякі морські райони у північно-західній та південно-східній частинах міжнародних вод Чорного моря оголошені тимчасово небезпечними для судноплавства з боку РФ.

Російське міністерство випустило попередження у відповідній заяві скасовуючи гарантії безпеки моряків у цих районах. У встановленому порядку це рішення може мати серйозні наслідки для морської торгівлі та руху товарів у чорноморському регіоні, це ще більше посилює напруження, що триває.

«У зв'язку з припиненням функціонування "чорноморської ініціативи" і згортанням морського гуманітарного коридору, з 00:00 за московським часом 20 липня 2023 року всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, будуть розглядатися як потенційні перевізники вантажів військового призначення», - повідомляеться у зверенні РФ.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Прокляття "Моєї прекрасної няні": за Заворотнюк пішла ще одна легенда серіалу. Йому було лише 43

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Готуємося до сезону консервації: в Україні різко подешевшав найпопулярніший овоч

Гниють на очах: ​​названі автомобілі, які іржавіють наскрізь. Продавці це намагаються приховати

Як назавжди позбутися молі вдома: спробуйте ці народні засоби