В Україні з серпня більше не можна буде поповнювати банківські рахунки, чи то чужі, чи свої, без відповідного дозволу. Банківський сектор вживає заходів щодо боротьби з незаконними доходами та касовими операціями, внаслідок чого посилюються вимоги до клієнтів.

Про це пише «finance»

ПриватБанк оголосив, що з 1 серпня авторизація буде обов'язковою для всіх транзакцій, які проводяться на їх терміналах, за винятком поповнення мобільних телефонів та завантаження мобільних додатків. Раніше можна було вносити готівку на картку, незалежно від того, чи належала вона власнику рахунку чи іншій особі, без авторизації. Проте з 2020 року діяло обмеження у 5000 гривень. Тепер для всіх платежів буде потрібна відповідна авторизація.

Так само monobank вніс зміни до процесу авторизації. Поки поповнення без авторизації у терміналах City24 та EasyPay, як і раніше, можливе з денним лімітом 5000 грн (до 4 транзакцій на день), з 1 серпня авторизація буде обов'язковою. Монобанк пояснив, що без авторизації денний ліміт становить 5000 гривень, а з використанням NFC/Дія дозволені транзакції до 29 999 гривень на день.

Щоб відповідати новим правилам, користувачам необхідно буде пройти процес авторизації у додатку «Дія» або використовувати номер своєї картки чи фінансового телефону при поповненні рахунку у терміналі свого банку.

Українські банки досягли значного прогресу у відмові від операцій з готівкою за останні кілька років. Якщо раніше за допомогою терміналів та поповнення рахунку можна було легко переказати великі суми грошей, то зараз операції з готівкою стають все більш проблематичними. Готівка не може бути передана без належної ідентифікації.

Популярні новини зараз

Прикмети та обряди на 22 вересня: зробіть це у день осіннього рівнодення, щоб кохання і успіх стали вашими союзниками

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Важливо відзначити, що самі банківські термінали не зазнавали останніх оновлень. Максимальна сума вкладу готівки на картку визначається кожним банком, але не може перевищувати 400 000 гривень, як це передбачено законом. Національний банк України встановив вимоги до перевірки клієнтів для забезпечення їхнього дотримання.

Поки точаться дискусії про можливу відмову від готівки, українські банки вже створюють обставини, які все більше ускладнюють операції з готівкою, вважає заступник керівника ОП Шурма.

Читайте також:

"Країна це не витримає": прихильники Путіна вже заговорили про його відставку

Чому огірки виростають скрученими та гіркими: не всі знали цю причину

Болгарський перець буде сухим і гірким: що в жодному разі не повинно рости біля нього