Щороку садівники та городники шукають нові методи боротьби зі шкідниками на своїх ділянках, тоді як вирішення всіх проблем буквально може лежати під рукою.

Мило від попелиці та кліщів

Мильний розчин ефективний у боротьбі з комахами, що мають тонкий хітиновий покрив. Щоб позбавитися попелиці, необхідно обприскати розчином листя рослини. Краще процідити розчин через марлю, щоб шматочки мила не потрапили на рослину, оскільки мило може спричинити опік на листі. Павутинний кліщ часто докучає кімнатним рослинам. Щоб позбутися цього шкідника, намили мочалку і протрій їй пошкоджене листя. Залиш розчин на рослині на 2 години, потім змийте мило під душем. Після процедури накрий вазон пакетом.

Боротьба з гусеницями

Гусениці атакують капусту, листя салату, коренеплоди, ягоди та все, що росте в саду чи городі. Вручну збирати шкідників дуже важке заняття. Настій ромашки з милом — один із найкращих засобів у боротьбі з гусеницями. На 10 л води 1 кг листя ромашки та 50 г господарського мила. Суміш треба тримати на рослинах 7 днів, після цього треба буде ще раз обприскати посадки настоєм.

Розчин для обробки рослин

Розчин готується із стружки 150 г дьогтярного чи господарського мила з 2 л теплої води. Коли суміш стане однорідною, виходить густе рідке мило. Цей розчин змішують з водою у співвідношенні 1: 5 і поливають рослини в саду чи городі. Розчин покриває тонкою плівкою листя та ґрунт, захищаючи овочі та рослини від попелиці, білянки, плодожорок, колорадського жука.

Читайте також:

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Популярні новини зараз

Прикмети та обряди на 22 вересня: зробіть це у день осіннього рівнодення, щоб кохання і успіх стали вашими союзниками

Таку смакоту точно вигадали боги: рецепт картоплі, запеченої з куркою, маринованою в кефірі

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром