Ні для кого не секрет, що Ігор Всеволодович Стрєлков-Гіркін - культова особистість серед багатьох російських патріотів (Російська весна, Російський світ). Ще б пак, адже це саме він з 12 травня 2014 року командував "збройними силами Донецької народної республіки", а з 16 травня був міністром оборони ДНР. Відомість Гіркін отримав навесні 2014 року в ході протестів на Південному Сході України як активний учасник збройних організацій ополчення Південного Сходу України, який очолив народне ополчення Донбасу. Останнім часом він дедалі частіше критикує чинного президента Росії Володимира Путіна.

Так, 18 липня 2023 року, колишній "міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін, заочно засуджений у Нідерландах до довічного ув'язнення за знищення пасажирського "Боїнга" у 2014 році, назвав Володимира Путіна "нікчемністю" і закликав президента Росії передати владу "дієздатній" людині.

Відповідну посаду він опублікував у Telegram.

"23 роки на чолі країни перебувала нікчема, яка зуміла "пустити пилюку в очі" значної частини населення. Зараз вона - останній острівець легітимності та стійкості держави. Сколупати його незаконним шляхом - означає, "успішно завершити" справу тих, хто посадив його свого часу на престол. Але ще шість років при владі цього боягуза", але ще шість років у влади цього боягуза.

За його словами, єдине, що Путін міг би зробити корисного "під завісу" – це "забезпечити передачу влади комусь по-справжньому відповідальному".

"Шкода, що йому це навіть на думку не спаде. А якщо і прийде, то його "вміння обирати соратників" ми вже бачили багато разів", – наголосив Гіркін.

Крім того, за словами Гіркіна, всі російські прем'єри та міністри оборони за два останні десятиліття були "бездарними" та "нікчемними", а управлінський стиль "пізнього Путіна" звівся до мінімуму справ і абсолютної безвідповідальності за провали.

"А ще — шалена хвалька брехня. Але й її з початку СВО вже не почути..." — зазначив він.

Популярні новини зараз

Прокляття "Моєї прекрасної няні": за Заворотнюк пішла ще одна легенда серіалу. Йому було лише 43

Поки Польща хоче скасувати виплати біженцям, українка їх Харкова врятувала поляку життя, історія доброго серця

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Показати ще

До речі, у березні 2023 року Ігор Стрєлков-Гіркін називав Путіна ганчіркою та опущеним, при цьому звернувшись до нього на ти, запропонувавши останньому заткнутися та мовчати, щоб зійти за розумного.

Гіркін пояснив російським військовим, як їх підставив Путін: Кремль не лише зробив сотні тисяч росіян співучасниками свого злочину проти миру та України, а й глибоко підставив усіх мобілізованих, кадрових військових та «добровольців».

Зазначимо, що Стрєлков регулярно критикує як спецоперацію, так і керівництво Міноборони РФ, але при цьому він досі залишається на волі, і жодних кримінальних справ за ним немає.

Читайте також:

Зовсім старий став: Путін попросив передати вітання на той світ для російських солдатів. Що він наговорив

Після удару Кримським мостом до Путіна терміново викликали лікарів: що пишуть у Мережі

Трамп розповів, як змусить Путіна укласти мир із Україною