Українцям повідомили про важливі нововведення, оскільки це безпосередньо стосується пенсіонерів. Справа в тому, що їм потрібно зробити дуже важливу процедуру.

Про це пише «ТСН»

Для проходження фізичної ідентифікації та продовження пенсійних виплат українські пенсіонери, які мешкають за кордоном, можуть до 31 грудня пройти такі етапи:

Скористайтеся сервісом «Дія.Підпис»: Сервіс доступний на порталі електронних послуг Пенсійного фонду. Отримайте доступ до свого особистого електронного облікового запису та завершіть процес фізичної ідентифікації.

Консульське підтвердження: відвідайте консульську посадову особу в країні проживання за кордоном та попросіть її підтвердити ваше поточне місце проживання. Ця довідка є доказом вашого проживання з метою отримання пенсійної допомоги.

Оформлення та отримання пенсій за кордоном:

Популярні новини зараз

Чорнобривців насіяла мати: як ці прості квіти зможуть врятувати ваш город

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Віддалена заява на отримання пенсії: Якщо ви досягли пенсійного віку, проживаючи за кордоном, ви можете подати заяву на отримання пенсії дистанційно. Це можна зробити за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Дотримуйтесь процесу подання заявки на порталі.

Міжнародні перекази через Укрпошту: українські пенсіонери, які мешкають за кордоном, можуть отримувати пенсійні виплати через міжнародні перекази через Укрпошту. Ця можливість доступна для громадян України за кордоном, які раніше отримували пенсію готівкою в Україні.

Для людей похилого віку, які живуть за кордоном, важливо пройти необхідні процедури ідентифікації та реєстрації, щоб продовжувати отримувати свої пенсійні виплати. Виконання наведених кроків допоможе забезпечити безперешкодне продовження пенсійних виплат.

Читайте також:

Яким буде курс долара на найближчому тижні: свіжий прогноз

Це добрий знак: ЗСУ вже проходять першу лінію оборони окупантів. Що відомо

Ці предмети приваблюють удачу та багатство до будинку: список