Російський терор українського населення ракетами та дронами триває вже понад 500 днів. Схоже, росіянам подобається, коли українці прокидаються звуком сигналу повітряної тривоги. І справді, з кінця квітня нічні обстріли крилатими ракетами та іранськими дронами стали регулярними. От тільки якщо великі міста захищені на сьогодні, то гарантувати безпеку мешканцям сільської місцевості влада поки що не може.

Так, в ефірі національного телемарафону представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що українське ППО поки що не може збивати дрони та ракети так, щоб уламки не падали на житлові будинки у містах.

Він пояснив, що для ефективної повітряної оборони Україну слід взяти у кільце. Однак поки що наша країна не має достатньої кількості коштів, щоб зробити це.

З цієї причини поки що українська система ППО розставлена ​​так, щоб захищати насамперед міста та важливі об'єкти критичної та військової інфраструктури.

"Кошти ППО різні – середнього та малого радіусу дії, є винищувальна авіація, а є мобільні вогневі групи. Те, що у нас зараз є, а це і старі радянські системи, і те, що нам надали партнери – його недостатньо, щоб ми взяли Україну в кільце ППО так, щоб миша не проскочила", - сказав речник.

Популярні новини зараз

Поки Польща хоче скасувати виплати біженцям, українка їх Харкова врятувала поляку життя, історія доброго серця

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Тому захисники розміщують системи та засоби ППО біля окремих населених пунктів, щоб створити кільце. За словами Ігната, наскільки можна засоби ППО мають у своєму розпорядженні якомога щільніше, щоб знищувати ворожі цілі.

"Якщо кошти ППО розмістити далі, то противник скористається пробілами. Зараз немає іншого способу, окрім як ставити кошти ППО ближче до населених пунктів", - зазначив він.

Слід зазначити, що небо над столицею майже повністю захищене. Наразі Міноборони працює над тим, щоб посилити ППО у таких містах як Одеса, Запоріжжя, Дніпро, Харків та Львів.

До речі, на думку міністра оборони України, сили ППО України значно посиляться, коли Україна отримає літаки F-16. Це не лише допоможе українським захисникам збивати більше ракет чи ефективніше бити по ворожих позиціях, а й допоможе збивати російські літаки. Останнє усуне проблему керованими авіабомбами, які російські окупанти активно випускають на прифронтові населені пункти.

Справа в тому, що російські літаки завдають ударів з дистанції щонайменше 50 кілометрів від лінії бойового зіткнення, держкордону чи моря. Поки що Україні немає чим діставати цю авіацію.

Читайте також:

Путін втратив важливого генерала, який прославився у Криму. Що про нього відомо

Путін так не наважиться: Байден показав, як засмагає на громадському пляжі у сімейних трусах

Щось починається: у ГУР вже дають важливі рекомендації мешканцям Криму