Два дні тому головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний вкотре заявив про свій твердий намір повернути півострів Крим під контроль України. Водночас військового не хвилює той факт, як відреагує Президент Росії Володимир Путін, коли українські війська досягнуть території Криму. І, схоже, відмовлятися від своїх слів Залужний не збирається.

Так, уранці 16 липня жителі Севастополя прокинулися від вибухів. Якщо вірити росіянам, то голосно було з 6-35 до 7-ї ранку, кілька разів працювало ППО, а потім видно були "живі" безпілотники, що летять у південно-східну частину Севастополя.

Про вибухи також написав російський голова міста Развожаєв, щоправда його повідомлення було написано ще о 5:19 ранку. Чиновник заявив про наліт у районах Севастопольської бухти, Балаклави, Херсонеса та мису Манганарі.

Через деякий час Розвожаєв уточнив, що над морем було збито 1 БПЛА, 5 придушили силами РЕБ, ще один був знищений в районі мису Манганарі, між Козачою та Камишевою бухтами. Крім того, на зовнішньому рейді знищено двох надводних безпілотників.

Кримські телеграм-канали опублікували відео зі стріляниною у Севастополі. Ймовірно, на кадрах знято, як російські військові намагалися збити безпілотники, які атакували місто.

При цьому російські окупанти заявили, що руйнувань та постраждалих внаслідок атаки не зафіксовано. А у мережі з'явилося феєричне відео роботи ворожої ППО.

Популярні новини зараз

Прокляття "Моєї прекрасної няні": за Заворотнюк пішла ще одна легенда серіалу. Йому було лише 43

Поки Польща хоче скасувати виплати біженцям, українка їх Харкова врятувала поляку життя, історія доброго серця

45-річна Маша Єфросиніна показала, як може виглядати жінка: плоский живіт та обличчя, як у 25

Чорнобривців насіяла мати: як ці прості квіти зможуть врятувати ваш город

Показати ще

У ЗСУ вже прокоментували ранкові вибухи у Севастополі.

Керівник прес-центру Сил оборони Півдня Збройних сил України Наталія Гуменюк заявила, що ранкові вибухи в Севастополі можуть бути провокацією росіян.

"Зокрема вони (росіяни - ред.) дуже сильно реагують на повідомлення в інформаційному полі. Тобто, побачивши такі міцні заяви головнокомандувача (Валерія Залужного про звільнення Криму - ред.), окупанти цілком здатні забезпечувати подібні провокації", - заявила вона в ефірі українського телемарафону

Читайте також:

Путін втратив важливого генерала, який прославився у Криму. Що про нього відомо

Путін так не наважиться: Байден показав, як засмагає на громадському пляжі у сімейних трусах

Щось починається: у ГУР вже дають важливі рекомендації мешканцям Криму