Ніхто не заперечуватиме, що на сьогоднішній день Приватбанк є лідером роздрібного обслуговування в банківській сфері України. Ще б пак, саме там знаходиться більша частина рахунків фізичних осіб. Але іноді українці можуть залишитись без засобів існування, оскільки почастішали випадки блокування рахунків у Приватбанку. Щоправда, юристи Приватбанку кажуть, що банк не може за власним рішенням накладати арешти на рахунки, ні знімати їх. Один із таких випадків стався у Кривому Розі.

В Україні банки зобов'язані перевіряти операції фізичних та юридичних осіб на відповідність закону про протидію легалізації незаконних доходів та в деяких ситуаціях банк може накладати обмеження на операції чи обслуговування.

У таку ситуацію ще 2014 року потрапила мешканка Кривого Рогу, яка перевела зі своєї компанії на свою кредитну картку ПриватБанку 191 тис. грн. Банк рахунок заблокував, а клієнтка подала скаргу до суду. Жінка в результаті не могла користуватися своїми грошима з 2014 по 2022 рік.

Про це йдеться у матеріалах справи №212/1256/23.

"Після звернення до відділення банку позивачу було видано нові кредитні картки та проведено операцію з переказу грошових коштів на рахунок кредитної картки, яка надалі була перевидана. Однак після цих операцій позивачка не змогла зняти кошти, що знаходяться на даному картковому рахунку", - йдеться в матеріалах справи.

І ось стало відомо, що у Кривому Розі районний суд зобов'язав ПриватБанк виплатити своїй клієнтці 104 тис. грн (моральні збитки, інфляційні втрати та 3% річних). Таким чином, суд покарав банк за те, що він незаконно заблокував рахунок клієнтки. Сам рахунок також розблокували за допомогою рішення суду.

Популярні новини зараз

Чорнобривців насіяла мати: як ці прості квіти зможуть врятувати ваш город

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

У своєму позові вона оцінила моральні збитки у розмірі 328,5 тис. грн, інфляційні втрати у розмірі 281,2 тис. грн та 65,7 тис. (3% річних). Суд розглянув позов, зайняв позицію клієнтки, проте ухвалив рішення зменшити суми компенсацій.

"Стягнути з Акціонерного товариства "Комерційний банк "ПриватБанк"... 3% річних на суму 15 241 грн., інфляційні втрати на суму 84 275 грн. та моральні збитки у розмірі 5 000 грн." Стягнути з Акціонерного товариства "Комерційний банк "ПриватБанк" на користь держави судовий збір у розмірі 529,35 грн", – йдеться у матеріалах справи.

Читайте також:

Будьте готові: Приватбанк підвищує тарифи. Кого це торкнеться

ПриватБанк запустив нове меню у додатку Приват24

Чи не встигли зняти гроші? Приватбанк почне блокувати рахунки. Банкомат уже не допоможе. Що потрібно знати

ПриватБанк попередив українців про грошові перекази