В 2019 році, напередодні виборів президента країни, Володимир Зеленський розповів про свою мрію та пообіцяв, що зовсім скоро перетворить Україну на "державу у смартфоні". І навіть попри війну Зеленський не відмовився від свого цього бажання. Він і далі стверджує, що використання цифрових технологій в рази дешевше, ніж утримання чиновницького апарату.

І правда, вебпортал "Дія" функціонує в Україні з 2020 року. Під час повномасштабної війни саме "Дія" стала цифровим фундаментом держави.
Відомо, що наразі застосунком "Дія" користуються понад 18,7 млн українців, а порталом – більше 22 млн. Ще б пак, там доступні 14 цифрових документів і 25 послуг, на порталі – понад 90 сервісів. При цьому команда Мінцифри не втомлюється розробляти нові сервіси, які досить швидко стають доступні для українців.

Так, у Міністерстві соціальної політики анонсували запровадження нових видів соціальної допомоги на порталі державних послуг "Дія".

Про це поінформували у пресслужбі відомства.

Як зазначили у Мінсоцполітики, нові види допомоги включатимуть допомогу під час усиновлення дітей, виплати дітям з тяжкими перинатальними ураженнями нервової системи, а також, якщо мають тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання.

Окрім того - допомога дітям, які хворі на дитячий церебральний параліч, мають серйозні психрозлади, цукровий діабет першого типу, гострі чи хронічні захворювання нирок четвертого ступеня.

Виплати для дитини, яка важко травмувалася, їй потрібна трансплантація органів, паліативна допомога, і не встановлена інвалідність.

Також у "Дії" буде допомога громадянам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, соцвиплати на дитину одиноким матерям.

Популярні новини зараз

Чорнобривців насіяла мати: як ці прості квіти зможуть врятувати ваш город

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Читайте також:

Цього довго чекали: ЗСУ потужно просуваються вперед, російські війська опиняються у пастках. Що відомо

Андрій Крищенко: Найсильнішу контратаку РФ на околицях Бахмута було відбито 2 тижні тому

На вас чекають великі гроші: кому зі знаків Зодіаку посміхнеться успіх. Грошовий гороскоп