Ні для кого не секрет, що власники бізнесу, навіть маленького, дуже залежать від обраного ними бухгалтера. Стало відомо, що наразі цих людей масово атакують хакери.

Так, українцям масово розсилають електронні листи нібито з рахунками-фактурами.

Вже відомо, що для поштового розсилання хакери відбирають адреси фінансових та юридичних відділів компаній. А ось цільових отримувачів відстежують за запитами у пошукових системах. Наприклад, якщо бухгалтер шукав в інтернеті шаблони накладних, актів здачі-приймання послуг, актів звіряння, то вищі шанси, що йому на електронну пошту прийде заражений лист.

Насправді такі імейли містять вкладення, відкривши яке користувач стає жертвою шкідливої ​​програми SmokeLoader.

Вірусна програма автоматично та завантажується відразу після вибору вкладеного файлу, тому натискати на нього не можна в жодному разі. Про це попередили у Держспецзв'язку .

Назва небезпечного файлу у вкладенні - "Акт_Звiрки_та_рах.факт_вiд_12_07_2023.zip". Вірус краде бухгалтерські дані і здатний робити платежі з вкрадених рахунків.

Популярні новини зараз

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Таку смакоту точно вигадали боги: рецепт картоплі, запеченої з куркою, маринованою в кефірі

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Для масового розсилання листів зловмисники використовують компрометовані облікові записи електронної пошти. Активність відстежується за ідентифікатором UAC-0006.

Це не перший випадок. Раніше в Держспецзв'язку повідомляли про аналогічну діяльність цього угруповання. Фахівці зазначали, що активність групи UAC-0006 фінансово мотивована та здійснювалася з 2013 року до липня 2021 року. У травні 2023 року зловмисники розпочали чергову кампанію атак.

"Зловмисний задум полягає у поразці бухгалтерських ЕОМ, за допомогою яких здійснюється забезпечення фінансової діяльності; викрадення автентифікаційних даних (логін, пароль, ключ/сертифікат) та створення несанкціонованих платежів", - заявили в Держспецзв'язку.

Читайте також:

Будьте готові: відомий банк перестав приймати купюри 500 та 1000 грн через термінали

Щоб ваш лічильник не збожеволів: як заощадити електроенергію в літній час. Прості поради

Навіть огірки, що підсохли, почнуть рости як на дріжджах: спробуйте цю спецію для поливу