Ми можемо перетворитися на націю, яка складається переважно з пенсіонерів та неповнолітніх, а значна частина жінок залишиться за кордоном.

Про це повідомляє «ТСН»

Конфлікт в Україні триває, наші доблесні захисники щодня жертвують своїм життям на передовій, захищаючи своїх співвітчизників від окупантів. Мільйони українських жінок шукали притулку за кордоном, щоб уникнути небезпек війни. TSN.ua вивчив передбачуване співвідношення статей у післявоєнній Україні та передбачувані зрушення, вказані науковими прогнозами.

За даними Державної служби статистики України, з 1991 до початку 2022 року на кожні 100 жінок в Україні припадало 86 чоловіків. Хоча ці цифри зазнавали невеликих коливань в окремі роки, вони залишалися відносно стабільними.

Чому жінки можуть відмовитись повертатися в Україну

«Виходячи з нашого прогнозу, який був сформульований у травні-червні цього року, післявоєнне співвідношення чоловіків та жінок очікується на рівні 90-91 чоловіків на 100 жінок. Дозвольте мені пояснити причину. війни, ми вважаємо, що значний контингент жінок, які проживають за кордоном, віддасть перевагу не повертанню в Україну після припинення бойових дій, отже диспропорція буде менш вираженою. , що дало основу визначення частки жінок, які або повернуться в Україну, або залишаться за кордоном. В результаті ґендерний баланс змістився», — ділиться Олександр Гладун, заступник директора з наукової роботи Інституту ім. М.В. Птух Інститут демографії та соціальних досліджень Національної академії наук в інтерв'ю ТСН.ua.

Популярні новини зараз

Якщо відкрили банку - вже не зупинитесь: рецепт помідорів на зиму по-італійськи

Таку смакоту точно вигадали боги: рецепт картоплі, запеченої з куркою, маринованою в кефірі

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Вчений також зазначає, що ситуація залежить від того, як жінки інтегруються в країни, що їх приймають, їх перспективи отримання задовільної роботи та політики, яку проводять зазначені держави щодо українських біженців після закінчення війни.

Щодо осіб репродуктивного віку, від 15 до 49 років, вчені прогнозують переважання чоловіків, при цьому співвідношення коливається близько 110 чоловіків на 100 жінок. Це пов'язано з тим, що жінки у цій когорті становлять більшість тих, хто нині виїхав з України.

Читайте також:

Майже горбатий ЗАЗ: як виглядає невеликий автомобіль для студентів. У ньому немає дверей

За що заплатимо найбільше: як зростуть цифри у ваших платіжках

Квартира військкома замість бійця ЗСУ: забудовник розповів, як голова вінницької ОВ "віджимав" житло