Внаслідок пандемії COVID-19 та подальшої російської агресії українські освітні установи були змушені перейти на змішаний підхід до навчання, поєднуючи очні заняття з дистанційним навчанням. Цей перехід негативно позначився засвоєння знань учнями.

Про це пишуть на сайті «Факти»

Хоча Міністерство освіти і науки визнало, що професійні довузівські та вищі навчальні заклади, коледжі, академії та університети мають самостійність у визначенні організаційних заходів та заходів безпеки ведення освітнього процесу, воно підкреслило безперечне зниження якості освіти в результаті перехід на дистанційне навчання.

Цьому зниженню сприяло кілька факторів, таких як відсутність ефективного зворотного зв'язку між учителем та учнем, надмірне навантаження домашніми завданнями, технічні труднощі, неадекватне забезпечення комп'ютерним обладнанням учнів та викладачів, обмежене спілкування та недостатні можливості для отримання практичного досвіду.

Для вирішення цих проблем міністерство рекомендувало навчальним закладам якнайбільше приділяти першочергову увагу очному навчанню, починаючи з 1 вересня 2023 року. Рішення має враховувати наявність та місткість відповідних приміщень.

Важливо відзначити, що ця рекомендація не поширюється на освітні установи, які розташовані в зонах бойових дій, особливо в зоні досяжності ворожих РСЗВ, С-300 або аналогічних озброєнь.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Протягом липня та серпня 2023 року керівництву освітніх установ рекомендовано вжити заходів щодо оснащення існуючих притулків як спеціалізованих, так і адаптованих за рахунок коштів цільового фонду. Ці притулки були б безпечним місцем для проведення занять під час повітряних нальотів.

Читайте також:

Як зрозуміти, що вашим відносинам прийшов кінець: названо 5 фраз, які повинні насторожувати

Вас обожнюватимуть за цю страву: рецепт запіканки з молодої кукурудзи з сиром та яйцями

Готується 15 хвилин: рецепт "ледачого" м'ясного пирога на кефірі. Готуйтеся до насолоди