На думку військового аналітика Романа Світана, російські сили-агресори можуть спробувати піти до окупованого Криму або знайти притулок у районі Донбасу.

Про це пише «glavred»

Світан вважає, що для російської окупаційної армії було б стратегічно вигідно піти з Бахмута, Соледара та Великої Новосілки у Донецьку. Невиконання цієї вимоги може призвести до їхнього знищення Збройними силами України. Про це під час інтерв'ю заявив полковник у відставці та військовий експерт Світан.

Він припускає, що російські війська можуть зробити нові «примирувальні жести» у відповідь на тиск з боку українських сил, що посилюються. Світан наголошує, що на користь окупантів звільнити Бахмут, Соледар та Велику Новосілку. Інакше їм загрожує неминуче знищення рук рішучих українських сил оборони.

Світан називає район Бахмут-Соледар найскладнішим для Росії. Незважаючи на своє первісне вторгнення шість місяців тому, сили противника не змогли просунутися значно вперед. Наразі українські сили завдають флангових ударів, щоб відтіснити їх. З військової точки зору Світан стверджує, що росіянам було б розумно відступити з Бахмута, Соледара та Великої Новосілки. Невиконання цієї вимоги призведе лише до їхньої неминучої загибелі, про що добре обізнані російські війська.

Забігаючи вперед, Світан прогнозує, що ЗСУ розпочнуть звільнення Запорізької та Херсонської областей від лещат російських окупантів.

Популярні новини зараз

Поки Польща хоче скасувати виплати біженцям, українка їх Харкова врятувала поляку життя, історія доброго серця

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Таку смакоту точно вигадали боги: рецепт картоплі, запеченої з куркою, маринованою в кефірі

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

«З військової точки зору, росіянам вигідно звідти піти: з Бахмута, Соледара та Великої Новосілки. Інакше ми їх просто знищимо», – заявив експерт.

Читайте також:

За що заплатимо найбільше: як зростуть цифри у ваших платіжках

Клон Parimatch викачує гроші українців до Кенії

Допоможе і в квартирі, і на дачі: названо 5 запахів, які відлякують комарів