У різних галузях з'явилося поняття Anti Age, що часто пов'язане з косметичними процедурами. Тим не менш, антивікове харчування фокусується на здоровому та збалансованому харчуванні, а не на вишуканих продуктах чи складних комбінаціях. Дієтолог Ольга Безугла поділилася в Instagram інсайтами про продукти, які можуть прискорити старіння.

Цукор, наприклад, може призвести до запалення, резистентності до інсуліну, підвищення рівня цукру в крові та підвищеного ризику метаболічного синдрому та пов'язаних із ним захворювань. Вплив цукру особливо помітний на шкіру, оскільки молекули глюкози та фруктози можуть зв'язуватися з молекулами колагену за допомогою процесу, що називається глікуванням. Це може призвести до втрати властивостей колагену, що призведе до зниження пружності та еластичності шкіри.

Алкоголь є ще одним винуватцем, оскільки він перешкоджає засвоєнню поживних речовин з їжі та підвищує ризик ожиріння печінки, атеросклерозу та порушень обміну речовин. Солодкі алкогольні напої можуть бути особливо проблематичними, сприяючи швидкому набору ваги через їх високу калорійність. Для збереження молодості та здоров'я рекомендується скоротити споживання алкоголю або повністю відмовитись від нього.

Трансжири, за словами дієтолога, є шкідливими речовинами, які можна знайти в нашому раціоні. Вони зазвичай містяться в тортах, солодощах, плавлених сирах, кондитерських кремах, маргарині та інших продуктах. Трансжири не мають поживної цінності і, як відомо, підвищують рівень «поганого» холестерину, сприяють хронічному запаленню та сприяють розвитку серцево-судинних захворювань та діабету 2 типу. Крім того, вони порушують вуглеводний обмін і ускладнюють засвоєння поживних речовин із їжі.

Пам'ятаючи про ці фактори і роблячи усвідомлений вибір дієти, люди можуть підтримувати своє загальне самопочуття та уповільнювати процес старіння.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Таку смакоту точно вигадали боги: рецепт картоплі, запеченої з куркою, маринованою в кефірі

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Показати ще

Ночі будуть незабутніми: названі продукти, які дуже корисні для чоловіків

Це буде вашою коронною фішкою: рецепт ніжної курки з кабачками в маринаді із часникових стрілок

Видадуть соціальну допомогу від держави: які 5 категорій українців отримають виплати