Хороші троянди – мрія кожного садівника. Hyser підготував для вас корисні поради щодо догляду за трояндами, які допоможуть підтримувати гарний і здоровий троянд навіть у спеку.

Ні для кого не секрет, що зараз хвиля спеки накрила багато європейських країн. І Україна не є винятком.

Ось тільки через спеку у троянд жовтіє листя, стає млявими голівки, "горять" пелюстки.

Правила поливу троянд у спеку

Всі садівники знають, що коренева система троянд здатна видобувати вологу з нижніх шарів ґрунту, проте в посушливе літо без поливу рослинам не обійтися. І справді, полив троянд у спеку є одним з основних правил догляду за цією декоративною культурою.

Отже, поливати троянди в спеку краще рано вранці або ближче до вечора і в жодному разі не допускати попадання води на листя. В середньому на кожен кущ потрібно один-три відра води раз на 3-5 днів.

Популярні новини зараз

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

За словами експертів, найкращим варіантом стане дощова вода. Вона м'яка, не збільшує солоність ґрунту. Колодязна теж підійде, але перед застосуванням її обов'язково слід довести до температури +18 ° С і вище.

важливо!

  • Перевірити вологість ґрунту на глибині, можна виривати поруч із кущем невелику лунку і поторкавши в ній ґрунт на відстані 10-15 см від поверхні;
  • Земляний валик навколо куща не дасть воді розтікатися.

Не забувайте про підживлення

Постійне підживлення має вирішальне значення для підтримки життєздатності кущів троянд. Добре раз на два тижні робити рідкі підживлення, а також стежити за тим, щоб навколо рослини була достатня циркуляція повітря.

Влітку добрива необхідні трояндам не менше, ніж полив, оскільки сприяють утворенню бутонів та продовженню строків яскравого та пишного цвітіння. Так, для успішного виконання всіх цих процесів троянді в першу чергу потрібні фосфор, калій, магній, залізо, марганець і бор.

Фосфор, калій, магній марганець та бір забезпечують пишне яскраве цвітіння цього року та активну освіту квіткових бруньок майбутнього. Залізо захищає рожеві кущі від хлорозу.

Боротьба зі шкідниками.

У спекотне літо шкідливі комахи розмножуються з потрійною силою.

Так, якщо на чагарники троянд накинулися шкідники: личинки, гусениці, попелиця тощо, досвідчені садівники рекомендують відвар гіркого перцю – 5-6 перчиків на 1 літр води, наполягти 24 години, процідити та обприскувати від будь-яких комах-шкідників.

Якщо ж хвороби розлютилися не нашутку, можна обробити чагарники троянд 3-х процентним розчином перекису водню. При сухій безвітряній погоді обприскувати 1 раз на тиждень при необхідності. Можна застосовувати протягом усіх місяців літа.

Читайте також:

Продається в будь-якій аптеці: завдяки цьому засобу ваші троянди будуть цвісти навіть восени

Троянди будуть радувати вас пишними бутонами: ось що з ними потрібно зробити у липні

Троянди будуть обсипатися і більше не зацвітуть: не удобрюйте їх цими речами в жодному разі

Троянди цвітимуть до пізньої осені: підгодуйте їх цим простим засобом з аптеки