Чи знаєте ви, що використана заварка з чаю може стати справжнім універсальним помічником на вашому городі? Вона може бути використана для підготовки ґрунту до посадки, для вирощування розсади, для підживлення рослин та як мульчуючий матеріал.

У нашому матеріалі ми докладніше розповімо про те, як застосувати заварку від чаю на городі та саду.

Компост

Додайте використану заварку в компостну купу. Чай збагатить компост корисними елементами, такими як азот, та активізує процеси розкладання коштом своїх дубильних речовин.

Добриво

Використовуйте заварку як екологічно безпечне добриво. Просто прикопайте чайне листя у верхній шар ґрунту в приствольних колах. В результаті ґрунт буде насичений азотом та отримає пролонговане добриво.

Популярні новини зараз

Чорнобривців насіяла мати: як ці прості квіти зможуть врятувати ваш город

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Таку смакоту точно вигадали боги: рецепт картоплі, запеченої з куркою, маринованою в кефірі

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Показати ще

Пігулки для розсади

Пакетики із використаним чаєм можна використовувати замість торф'яних таблеток для вирощування розсади. Просто розкрийте верх пакетика, додайте ґрунт для розсади і посаджене в них насіння. Коли сіянці досягнуть потрібної фази, їх можна пересадити в горщики або відкритий ґрунт, просто залишивши в чайному пакетику. Заварка буде добривом і допоможе уникнути пошкоджень коріння при пересадці.

Поліпшення ґрунту

Використовуйте використану заварку, особливо листовий чай, щоб покращити структуру ґрунту. Вона зробить ґрунт більш рихлим, покращить повітро- та вологопроникність. Рекомендується додавати приблизно 0,5 кг чайного листя на 1 квадратний метр ґрунту.

Мульчування

Використовуйте використану заварку як мульчу. Заварка затримуватиме вологу і поступово розкладатиметься, покращуючи якість ґрунту. Крім того, чайна мульча пригнічує зростання бур'янів, що дозволить вам рідко пропалювати грядки.

Тепер ви знаєте, як використовувати використану заварку на вашому городі та в саду. Це простий та екологічний спосіб покращити ґрунт та допомогти рослинам рости здоровими та міцними. Спробуйте ці методи та насолоджуйтесь результатами!

Читайте також:

Ви збиратимете помідори відрами до глибокої осені: спробуйте цю хитрість на городі

Багато хто про це навіть не здогадувався: ось навіщо зав'язувати у вузол стрілки часнику на городі

Допоможе просте борошно: після обробки грядок ви здивуєтеся врожаю. Чим вона корисна