Ніхто не заперечуватиме, що кросівки та кеди - найпопулярніше взуття в літній період. Однак велику складність завжди становить чищення улюблених, особливо білих, кросівок від бруду. Але виявляється, відмити улюблені білі кросівки від бруду, що в'ївся, не так вже й складно.

Важливо:

1. Перед тим як почати чистити взуття, вийміть устілки та шнурки.
2. За допомогою звичайної сухої щітки видаліть пил та бруд із кросівок.
3. Перед тим як випробувати той чи інший метод, нанесіть засіб на невелику ділянку взуття і трохи зачекайте.

Зубна паста

Видавіть невелику кількість пасти з тюбика, нанесіть на брудне місце та круговими рухами ретельно утріть її сухою зубною щіткою. Змивати пасту потрібно змоченою у теплій воді серветкою або губкою.

Важливо: використовувати пасту можна виключно білого кольору без додаткових вкраплень. Можна також скуштувати зубний порошок, розчинений у невеликій кількості води.

Харчова сода

Звичайна харчова сода теж допоможе відтерти бруд із улюблених кросівок. А ще можна додати до суміші пральний порошок. Все просто: змішайте соду з водою, деякі радять додати туди ложку білого оцту, нанесіть суміш на взуття і залиште на 10-15 хвилин. Тепер сушимо взуття на вулиці під яскравим сонцем кілька годин. А коли суміш присохне, просто струсіть її або знову почистіть такою ж зубною щіткою.

Популярні новини зараз

Якщо відкрили банку - вже не зупинитесь: рецепт помідорів на зиму по-італійськи

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Показати ще
Оцет, сода, пральний порошок, 3-відсотковий перекис водню

Змішайте в наступних пропорціях: 2 столові ложки оцту, 1 чайна ложка соди, 2 столові ложки прального порошку, 1 столова ложка перекису. Отриману пасту утріть у поверхню кросівок і залиште на 10-15 хвилин, після чого змийте водою.

Лимонний сік

Якщо взуття після вищезгаданих маніпуляцій так і не стало білою, змішайте 2 столові ложки свіжого лимонного соку з такою ж кількістю води, намочіть серветку і пройдіться їй по поверхні.

Картопляний крохмаль та молоко

Для білих шкіряних кросівок добре підійде паста з картопляного крохмалю, розведеного молоком у співвідношенні 1:1. Густо намажте цією пастою поверхню, а потім зітріть серветкою, змоченою у теплій воді.

Відбілювачі та засоби для виведення плям на кисневій основі

У їхньому складі є позначка Oxi. Підходять для взуття із тканини. Змішайте засіб із невеликою кількістю води, нанесіть на кросівки на 15 хвилин, після чого змийте.

Інший варіант: покладіть взуття на пару-трійку годин у воду з відбілювачем або засобом для виведення плям, а потім пройдіться по поверхні ще й щіткою з зубною пастою або содою. Фінальний акорд: ретельно прополоскайте.

Якщо на кросівках є сітка, чистку потрібно проводити дбайливіше: не використовуйте агресивні відбілювачі, набийте взуття паперовими серветками, щоб засіб не потрапив усередину.

Ацетон та оцет

Змішайте ацетон та оцет у рівних пропорціях. Намочіть сумішшю ватяний диск або серветку, пройдіться по поверхні взуття. Після обробки сполосніть її водою.

Господарське мило

Змочіть брусок, добре натріть щітку і обробіть поверхню кросівок. Потім ретельно змийте.

Міцелярна вода

Підходить не тільки для зняття макіяжу, але й для видалення невеликих забруднень із білого взуття. Змочіть у воді ватяний диск, ретельно протріть брудні місця.

Читайте також:

Трагедія Львівщини: російська ракета впала у житлову зону. Вижили не всі

Ось це пощастило: чоловік відкопав 800-річний скарб із монетами, золотом та прикрасами

Господині здивуються: навіщо під час приготування картоплі додають соду.