ПФУ нещодавно дав роз'яснення щодо продовження соцвиплат у зв'язку з інвалідністю у випадках, коли особи не можуть пройти повторну експертизу Медико-соціальною експертною комісією (МСЕК).

Занепокоєння висловила жінка, яка запитала, чи продовжать їй пенсію у зв'язку з інвалідністю, оскільки вона може бути призупинена цього року, і вона не зможе пройти повторну експертизу в МСЕК.

У відповідь експерти ПФУ роз'яснили, що згідно із Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» пенсійні виплати особам з інвалідністю виплачуються на весь строк встановленої непрацездатності, як зазначено у статті 34.

Додатково відповідно до пункту 14-6.1 Прикінцевих положень Закону уточнюється, що особи з інвалідністю, у яких термін припинення виплати пенсії співпадає з терміном дій військового стану, і які не можуть пройти переогляд, продовжуватимуть отримувати пенсії до закінчення або скасування військового стану та протягом півроку після цього.

Враховуючи нещодавнє продовження військового стану у нашій країні, пенсії по інвалідності буде продовжено до 18 лютого наступного року. Це дає впевненість тим, хто стикається з проблемами під час переогляду в цей період.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Осіннє рівнодення 22 вересня: що заборонено робити сьогодні, а що потрібно обов'язково, щоб змінити своє життя

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Показати ще

Багато хто про це навіть не здогадувався: ось навіщо зав'язувати у вузол стрілки часнику на городі

Ви здивуєтеся цифрам у платіжці: названі хитрощі, які допоможуть серйозно заощадити на воді

Ось це пощастило: чоловік знайшов на своєму кукурудзяному полі скарб із монетами. Вони коштують мільйони. Відео