На це звільнення дуже чекав Євген Пригожин.

Всі знають, що після невдалої спроби "вагнерівців" та їх ватажка Євгена Пригожина здійснити "похід на Москву", російський президент Володимир Путін дякував російським військовим за надану допомогу, за охорону. Візуально це виглядало, що Путін був задоволений діями російських військових під час спроби держперевороту та російської армії не чекають найближчим часом зміни. Ось тільки, як виявилося, не всі рішення російського диктатора є логічними.

Так, за кілька тижнів після так званого "повстання" ПВК Вагнера, Путін ухвалив рішення про звільнення з посади Валерія Герасимова. 67-річного генерала Валерія Герасимова усунули з посади командувача російської армії в Україні менш як через півроку після призначення.

Нагадаємо, що до Герасимова військами в Україні керував Суровікін (відсторонений за провал наступу на Бахмут), до нього Жидко (звільнений після Харківського контрнаступу), до нього Дворніков (відсторонений після втечі росіян з-під Києва та півночі України).

При цьому пропагандистські канали пишуть, що Герасимов залишиться керувати російськими збройними силами як начальник генерального штабу, але його замінить тепер генерал-полковник ЗС РФ Михайло Теплинський.

Довідково:

Популярні новини зараз

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще
  • Михайло Теплинський народився у містечку Моспіне Донецької області. Навчався в рязанському десантному училищі, після розпаду СРСР залишився в Росії, брав участь у Придністровському конфлікті, у Чеченській війні. Є окремі свідчення, що саме Теплинський командував російськими військами у 2014 році під Іловайськом. Знаходиться під санкціями України, Британії та Євросоюзу.

Експерти кажуть, що таке рішення російський президент ухвалив після того, як Туреччина віддала президентові України Володимиру Зеленському ключових командирів полку "Азов" і напередодні саміту НАТО в Литві 12 липня, де буде заявлено посилення підтримки Заходу для України.

Нагадаємо, що за 500 днів війни в Україні Володимир Путін звільнив кількох керівників, у тому числі генерал-полковника Михайла Мізінцева, також відомого як Маріупольський різанець, а також генерала Рустама Мурадова, який стояв за бійнею в Вугледарі на початку цього року.

Читайте також:

Повний крах Кремля та обвал рубля: росіянам заборонили вірити в те, що це вже кінець

Дочка російського актора Машкова, який обожнює Путіна, заради України вже готова на все

Путін не зміг цього приховати: у великому російському місті доведеться оголошувати траур