З початком літнього сезону багато українок задумалися, в чому б ще обмежити себе, щоб схуднути. І на першому місці питання: чи варто відмовлятися від хліба? Як виявилось, відмовлятися не потрібно, більше того, є сорт, який допоможе зменшити жир на животі.

Так, японські вчені з'ясували, що пшеничний цільнозерновий хліб може допомогти зменшити область живота на чотири сантиметри.

Результати дослідження були опубліковані у журналі Plant Foods for Human Nutrition.

У ході експерименту вчені випадково визначили 50 добровольців. Всі вони протягом 12 тижнів дотримувалися дієти, що включає рафінований (білий) або цільнозерновий хліб.

Команда вчених збирала зразки крові та кожні шість тижнів проводила комп'ютерну томографію (КТ) для спостереження за учасниками.

Наприкінці дослідження виявилося, що рівень вісцерального жиру (жиру на животі) знизився у тих, хто їв цільнозерновий пшеничний хліб. Крім того, в середньому на чотири сантиметри зменшився об'єм живота.

Популярні новини зараз

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

При цьому учасники, які споживали очищений хліб, не отримали таких переваг.

Таким чином, в результаті дослідження японським ученим вдалося дізнатися, що цільнозерновий хліб може допомогти зменшити талію на кілька сантиметрів, а дієта на цільнозерновому пшеничному хлібі може сприяти запобіганню ожиріння через вісцеральний жир.

Що важливо знати про вісцеральний жир:

  • про накопичення вісцерального жиру навколо внутрішніх органів, таких як печінка, підшлункова залоза та кишечник сигналізує великий живіт;
  • якщо нічого з цим жиром не робити і не намагатися його зменшити, це може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям — від хвороб серця до діабету.

Нагадаємо, що нещодавно в США було опубліковано дослідження, в якому вчені довели, що для жінок збільшення жиру на животі на кожні 10 сантиметрів підвищує ризик смерті від будь-якої хвороби на 8%, а для чоловіків подібне зростання талії збільшує цю небезпеку на 12%.

Читайте також:

Вони є в будь-якому супермаркеті: названі продукти, які відбирають 15 років вашого життя

Можна одержати 16 тисяч гривень соціальної допомоги. Що потрібно знати та як оформити заявку

Видаватимуть по 9 тисяч гривень: українцям розповіли про нову допомогу