Українські пенсіонери, які живуть за кордоном, мають щорічно проходити фізичну ідентифікацію, інакше їм скасують пенсійні виплати.

Докладніше про відміну пенсійних виплат українським пенсіонерам за кордоном йдеться в законопроєкті №9453.

З огляду на запропонований законопроєкт №9453, українським пенсіонерам, які проживають за кордоном, буде потрібно щорічне проходження процедури фізичної ідентифікації, інакше їх пенсійні виплати можуть бути припинені.

Згідно із законопроєктом, пенсії тимчасово проживаючих за межами України українських пенсіонерів перераховуватимуться на поточні рахунки, відкриті в банках, що знаходяться на території України. Проте для отримання цих виплат українським пенсіонерам необхідно з'являтися фізично до 31 грудня кожного року.

Крім того, місце проживання українських пенсіонерів може бути підтверджено представниками консульства у тій країні, де він проживає.

Таким чином, ця нова ініціатива значно розширює список причин, через які може бути відмовлено у виплаті пенсії українським пенсіонерам. Згідно з новими нормами законодавства, непроходження фізичної ідентифікації українськими пенсіонерами стає однією з основних підстав для припинення пенсійних виплат.

Популярні новини зараз

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Важливо відзначити, що українські пенсіонери можуть також втратити виплати, якщо протягом пів року не використовують кошти, що надходять на їхню картку. Такі заходи мотивують пенсіонерів активно використовувати свої фінансові кошти та запобігати їх накопиченню без потреби.

Читайте також:

І не треба ходити кабінетами: як отримати пенсійне посвідчення, не виходячи з дому

Українкам розповіли, як можна отримати 90 тисяч допомоги у Польщі

Ви отримаєте на тисячу гривень більше: кому підвищили пенсії у липні. Таблиця