Ні для кого не є секретом, що Україна вже довгий час вибиває чіткі гарантії вступу до НАТО. Так, президент Володимир Зеленський вважає, що, отримавши Україна перспективу після війни вступити до Альянсу, російський диктатор Володимир Путін ще більше ослабне і змушений буде домовлятися із Заходом. Саме тому на саміт НАТО у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня, Україна має великі надії.

Нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що Європа не знатиме війни, якщо союзники України прискорять її вступ до НАТО. І справді, очікується, що 11-12 липня країни-члени оборонного союзу підтвердять на саміті НАТО у Вільнюсі, що Україна вступить до НАТО.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йєнс Столтенберг під час прес-конференції уже заявив, що рішення, які будуть ухвалені на саміті НАТО у Вільнюсі, "зроблять Україну сильнішою" і окреслять "бачення її майбутнього". Зокрема очікується затвердження багаторічного пакету підтримки нашої держави.

"На саміті ми зробимо Україну ще сильнішою і викладемо бачення її майбутнього. Я очікую, що союзники візьмуть пакет із трьома елементами, щоб наблизити Україну до НАТО", – сказав генсек Альянсу.

Зокрема, Столтенберг висловив сподівання, що під час саміту лідери країн-членів НАТО підтвердять, що Україна стане членом Альянсу.

"Я сподіваюся, що лідери Альянсу підтвердять, що Україна стане членом НАТО і будуть єдиними у тому, як наблизити Україну до її мети", – сказав він.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Показати ще

Також генсек НАТО додав, що у Вільнюсі буде розпочато Раду України-НАТО, яка оновить та посилить політичні зв'язки між Україною та Альянсом.

Нагадаємо, що Польща, Британія і ряд країн виступили за пришвидшену процедури вступ України в НАТО.

Натомість США не поспішають підтримати таку ініціативу.

Читайте також:

Останні дні провів у будинку для людей похилого віку: не стало легенди футболу

Його обожнювали все: не стало актора з "Операції "И" та "Джентльменів удачі"

Траур у Кадирова: ватажка спецназу "Ахмат" більше нема. Що з ним сталося