Зима закінчилася, а зруйнувати українську енергосистему росіянам так і не вдалося ракетним терором. Саме тому окупанти дещо переорієнтували напрями завдання ударів і тепер під їх прицілом військові об'єкти, концентрація військ, система логістики українських угруповань, а також бази паливно-мастильних матеріалів. Проте, за розрахунком фахівців, все зміниться вже у жовтні 2023 року.

Так, заступник міністра енергетики України Фарід Сафаров упевнений, що зима 2023-24 р.р. буде не менш складною, ніж попередня.

Про це повідомляє прес-служба Міненерго.

"Очевидно, наступна зима буде не менш складною, ніж попередня, оскільки енергетика залишається однією із ключових цілей ворога. Враховуючи особливості забезпечення харчування Одеського регіону та обставини, що виникають після обстрілів, ми повинні напрацювати механізми, як оперативно реагувати на надзвичайні ситуації та забезпечити найбільш критичні об'єкти альтернативним харчуванням", — заявив заступник міністра.

Такої думки дотримується і директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко. Він вважає, що восени відновляться атаки на енергетичну інфраструктуру.

Зазначимо, що наразі, за словами голови правління НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького, дефіцит в енергосистемі України час від часу присутній. Це пов'язано з важкими руйнуваннями від російських ракет та дронів теплових та гідроелектростанцій взимку. Дуже багато електростанцій та мереж пошкоджено, багато енергоблоків зруйновано і вони зараз відновлюються фактично зі стану повної руйнації.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Вам потрібно 4 інгредієнти та 25 хвилин: найшвидший рецепт яблучного варення на зиму

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Так, наприклад, станом на 7 липня 2023 року внаслідок обстрілів є пошкодження у мережах обленерго на Донеччині, Запоріжжі, Херсонщині та на Сумщині. Там відновлення відбувається за умови безпекової ситуації для ремонтних бригад та з дозволу військових.

Крім того, через негоду є пошкодження мереж обленерго та відключення споживачів у Вінницькій, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та у Чернігівській областях.

Читайте також:

Готуємо гаманці: тарифи на світ перерахують. Скільки заплатимо

Новий тариф на електроенергію: скільки платитимемо за світло. Названі суми

Перевіряйте платіжки: яким має бути тариф на газ у травні