З 1 липня в Україні відбулася автоматична індексація пенсій для деяких категорій громадян без потреби звернень з боку пенсіонерів. Українці почнуть отримувати підвищені виплати із цього місяця.

Про це повідомив потал «napensii»

Про перерахунок пенсій повідомила прес-служба Пенсійного фонду України. Загальна кількість переглянутих пенсій становила 19 419, а середній розмір підвищення становив 1020,71 гривень. Розбиваючи ці цифри, можна виділити наступне:

  • 16 989 пенсіонерам, у яких пенсії призначено відповідно до Закону України "Про державну службу", було підвищено виплати в середньому на 1046,70 гривень.
  • 659 пенсіонерам, які одержують пенсії відповідно до Закону України "Про статус народного депутата України", виплати було підвищено на 1450,98 гривень.
  • 1574 пенсіонерам, відповідно до Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування", було підвищено виплати на 634,89 гривень.
  • 197 пенсіонерам, відповідно до Закону України "Про наукову та науково-технічну діяльність", виплати було підвищено на 422,51 гривень.

Скрин поста ПФУ

Ця індексація дозволить покращити фінансове становище багатьох пенсіонерів та забезпечити їм більшу фінансову стабільність. Вона є частиною широких зусиль уряду щодо покращення умов життя громадян та забезпечення соціального захисту населення.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Путін вже у розпачі: війська доводиться збирати з усієї Росії. Що говорить розвідка

І не треба ходити кабінетами: як отримати пенсійне посвідчення, не виходячи з дому

Українкам розповіли, як можна отримати 90 тисяч допомоги у Польщі