У кожного садівника та дачника головним завданням є отримання рясного врожаю. Для досягнення цієї мети вони вдаються до різних методів і навіть вивчають взаємодію рослин один з одним. Багаторічні спостереження дозволили виявити певні рослини, які сприяють збільшенню врожайності яблуні та захисту її від шкідників.

Одним із найкращих партнерів для яблуні є садова ромашка. Це невибаглива рослина, яка, якщо посаджено поряд з фруктовим деревом, здатна не тільки збільшити кількість плодів, а й покращити їхню якість. Ромашка є чудовим джерелом нектару, а також допомагає запобігти грибковим інфекціям яблунь. Її цвітіння відбувається з весни до кінця літа, що означає, що вона "супроводжуватиме" яблуні практично весь цикл від цвітіння до дозрівання плодів. Важливо стежити за розмноженням ромашки, щоб контролювати її поширення через здатність утворювати велику кількість насіння.

Садівники також рекомендують садити кущі малини поруч із молодими яблунями. Ці рослини цілком сумісні одна з одною і успішно ростуть разом. Коріння малини допомагає розпушити ґрунт, збагачуючи його киснем та корисними речовинами. Однак якщо яблуня сильно розростається, малину слід пересадити, щоб їй було достатньо місця для повноцінного росту, не затінюючи її листям.

Крім того, існують і інші рослини, які приносять користь яблуні, такі як живокіст, настурція, коріандр та кріп. Вони можуть допомогти покращити зростання та здоров'я яблуні.

Однак є і рослини, які не рекомендується садити поряд з яблунею, такі як абрикос, персик, черешня, вишня, кущі троянд, калина, бузок, барбарис, горобина, тополя.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Вам потрібно 4 інгредієнти та 25 хвилин: найшвидший рецепт яблучного варення на зиму

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

"Весела хуторянка": рецепт домашньої настоянки з вишні. Так робили ще за старих часів

"Ніколи цього не робив": Тіна Кароль розповіла, чому її батько жодного разу не був на її концертах

Урожай вас здивує: ось для чого на зелені помідори надягають пакети просто на кущах