Щоб отримати щедрий урожай помідорів, крім міцної розсади помідорів та гарного догляду, необхідно вибрати правильних сусідів для помідорів, які зможуть захистити помідори від хвороб та шкідників.

Докладніше про те, що потрібно висадити поруч із помідорами, читайте в нашому матеріалі.

Досвідчені садівники знають, що поряд з помідорами слід уникати посадки картоплі, капусти, баклажанів, кукурудзи та фенхелю, тому що ці рослини чинять пригнічення на помідори. Якщо вам важлива якість та кількість урожаю помідорів, варто підійти до вибору сусідів для помідорів з усією відповідальністю.

Отже, ідеальним сусідом для помідорів буде зелена цибуля. Ця рослина є надійним захистом для ваших томатів, оскільки відлякує попелиць, нематод та кліщів.

Ще одна гарна пара – спаржа та помідори. Помідори відлякують неприємних шкідників жуків спаржу, а спаржа захищає помідори від нематод, які можуть бути проблемою для рослин.

Поряд з томатними рослинами також добре посадити салат, це створить ґрунтовий покрив, який допоможе зберегти вологість ґрунту та зменшити кількість бур'янів. Тінь від помідорних рослин може дати деякий захист салату та запобігти його відростанню.

Популярні новини зараз

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Чорнобривці також можуть бути корисні на городі. Ці яскраві квіти приваблюють бджіл і сонечок, які є корисними для саду. Вони також відлякують попелиць, слимаків, томатних черв'яків і равликів, які можуть завдати шкоди помідорам. Чорнобривці також сприяють здоровому стану ґрунту для томатів.

Важливо пам'ятати, що ці рекомендації ґрунтуються на досвіді садівників, але кожен город може мати особливості та вимагати індивідуального підходу.

Читайте також:

Буде і томатний сік, і консервація: не забудьте це зробити з помідорами в липні

Чому не потрібно викидати бадилля від помідорів: спробуйте це зробити на своєму городі

Помідори будуть солодкими, їх вистачить і на томатний сік, і на консервацію: використовуйте цей секрет