Чимало українців знають, що відсутність сну — далеко не завжди усвідомлений вибір на користь роботи чи розваг. Ще б пак, дуже часто на шляху до здорового нічного відпочинку встає безсоння. Найчастіше вона виникає через стрес, перевтому або зміну часових поясів. Дуже часто проблему можна вирішити, просто скоригувавши раціон.

Здоровий нічний сон необхідний як для розслаблення, але й «перезавантаження» всіх функцій організму. Без нього в людини погіршується концентрація, падає імунітет і страждають усі внутрішні системи організму.

Якщо безсоння замучило не поспішайте пити снодійне. Є продукти, які допоможуть швидше та легше заснути та виспатися.

Банани

У бананах міститься багато калію та магнію, що допомагають розслабити м'язи. А ще у них є триптофан – ця амінокислота розпадається на серотонін та мелатонін. Обидва важливі для регуляції сну.

Вишневий сік

Популярні новини зараз

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Таку смакоту точно вигадали боги: рецепт картоплі, запеченої з куркою, маринованою в кефірі

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Показати ще

Якщо вірити свіжим дослідженням, проведеним університетами Пенсільванії та Рочестера, склянка вишневого соку перед сном допомагає швидше опинитися у світі мрій. Справа в тому, що вишня підвищує рівень мелатоніну в організмі.

листя салату

Латук є незамінним помічником у боротьбі з безсонням. Вся справа в багатому вмісті лактукаріуму - речовини, що по дії нагадує заспокійливе. Латук, до речі, можна не тільки їсти, а й заварювати: для приготування "салатного" чаю необхідно залити гарячою водою чотири великі листи і наполягати протягом 15 хвилин. А для того щоб напій вийшов приємнішим на смак, можна додати в нього трохи м'яти.

Мед

Натуральний цукор, що міститься в меді, підвищує рівень інсуліну і дозволяє триптофан швидше вступити у взаємодію з мозком. Чайна ложка меду з чаєм ромашки перед сном дозволить посилити заспокійливий ефект напою.

Мигдаль

Мигдаль багатий магнієм, а згідно з дослідженнями, низький рівень цієї речовини заважає швидко заснути. Тому жменька горішків перед сном допомагає швидко вирішити цю проблему. Також у мигдалі є білок – він допомагає підтримати стабільний рівень цукру у крові, коли ми відпочиваємо.

Зернові пластівці

Так, у вівсянці містяться компоненти, що сприяють гарному сну. А саме магній, кальцій, фосфор, кремній, калій.

Молоко.

І, звичайно, "бабусин" рецепт - склянка теплого молока. Воно містить кальцій та амінокислоту триптофан, необхідну для вироблення мелатоніну. Крім напою, можна використовувати молоко для вівсяної каші. В одній її порції містяться кальцій, магній, фосфор, кремній та калій – речовини, що сприяють гарному сну. Тільки не переборщіть із солодкими добавками. Багато цукру може негативно вплинути на сон.

І ще варто пам'ятати, що перед сном важливо уникати жирної їжі, фастфуду і кофеїну. Звичайно, вам може здаватися, що після щільної вечері з гамбургером ви засинаєте краще. Але дослідження показують, що такі продукти обмежують кисень, що надходить у мозок. Тому любителі шкідливостей висипаються гірше.

Читайте також:

Повний розгром Путіна: колишній командувач силами НАТО розповів, на що здатні західні танки

Сусіди України у небезпеці: літній Лавров розповів, куди Путін кине своїх солдатів

Вже другий інфаркт: Ігоря Ніколаєва намагаються врятувати лікарі. Що відомо про його стан