Ніхто не заперечуватиме, що дуже часто жінки в поїздах сплять буквально в обнімку з власними сумочками, ховаючи їх під подушку. Ще б пак, незважаючи на посилені заходи безпеки на залізничному транспорті, крадіжки все ж таки трапляються.

Так стало відомо, що пасажирку міжнародного поїзда Київ-Перемишль обікрали у закритому купе. Злодій виніс сумку з телефоном, кредитними картками, грошима та документами. При цьому провідники не діяли, поліція теж.

Що сталося у поїзді №089, розповіла Леся Скотар на своїй сторінці у Facebook.

Леся Скотар розповіла, що в ніч із 28 на 29 червня вона разом із родичем села на міжнародний потяг №089 Київ-Перемишль. Вони мали купе на двох у 14 вагоні.

Усі цінні речі вони розмістили ближче до голови, купе зачинили зсередини. Від втоми вони швидко заснули і прокинулися від того, що в купе зайшла провідниця і повідомила, що у них відчинені двері.

Леся зазначає, що це було дивно, бо перед сном вони перевірили, що двері були надійно зачинені. А потім вона помітила, що немає телефону та сумки – з усіма документами, ще одним телефоном, банківськими картками, технікою та грошима.

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Потяг тим часом стояв на станції Вінниця. Жінка кинулася шукати провідника, та його ніде не було. Провідник сусіднього вагона сказав, що допомогти не може – "шукайте свого провідника".

Тим часом Леся дзвонила на вкрадений телефон і слухала, може почує дзвінок у вагоні.

Після відправлення поїзда вона знайшла провідницю, описала їй ситуацію та запитала, чи може бути таке, що купе відкрили зовні. Та сказала, що так, звичайно, таке іноді буває.

Далі прийшов начальник поїзда, котрий довго розповідав, що крадіжки в поїздах бувають часто і що поліції в поїзді немає, а патруль можна викликати лише на наступну станцію. А наступна – Хмельницький, лише за дві години.

У Хмельницькому Лісі з родичем довелося вийти з поїзда – мандрувати далі без документів, карт, грошей та решти просто не мало сенсу. Екіпаж патрульної поліції відвіз їх до відділення, де їм представники правоохоронних органів скаржилися, як мало поспали.

До речі, важливо знати, що будь-який факт крадіжки у поїзді потрібно фіксувати у книзі скарг та пропозицій.

"Така книга має кожен начальник поїзда. В Укрзалізниці книги скарг не скасували, — каже член ради директорів Української асоціації видавців періодичної преси Сергій Чернявський. — Викликаєте вбрання на станцію, де сходите, плюс звернення до начальника поїзда та чергової по вокзалу, де зійшли , щоб повідомили на станції, які проїхали, що там можуть викинути ваші документи.

Читайте також:

Це треба знати: Укрзалізниця змінила правила повернення грошей за квитки

Оце сюрприз: виявляється, на потяги Укрзалізниці можна оформити 10% знижки. Але не всі цим користуються

Нові правила проїзду маршрутками: деяких пасажирів тепер не пустять у транспорт. Музику також заборонили