У п'ятницю, 30 червня 2023 року увага всіх світових ЗМІ була прикута до аеропорту Кишинева. Ще б пак, у найбільшій повітряній гавані Молдови був затриманий виліт усіх рейсів, а відвідувачів транспортного вузла евакуювали через стрілку.

Так стало відомо, що в аеропорту Кишинева відкрив вогонь 43-річний чоловік, якому заборонили в'їзд до Молдови з міркувань безпеки. Після такого рішення влади іноземець, якого не впустили до Молдови, відібрав у прикордонника пістолет і вистрілив у нього. Загалом під час інциденту загинуло двоє людей.

Так, представники МВС повідомили, що стрілець-іноземець убив прикордонника та співробітника служби авіаційної безпеки. Вони загинули під час виконання своїх обов'язків.

Крім того, поранення отримав один із пасажирів під час стрілянини в аеропорту Кишинева.

Вже відомо, що 43-річний чоловік, який відкрив стрілянину в аеропорту, є громадянином Таджикистану. Про це заявив прем'єр Молдови Речан.

Під час затримання його було поранено, констатує МВС Молдови.

Популярні новини зараз

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Показати ще

А ще є підозри, що стрілець в аеропорту Кишинева має відношення до ВПК "Вагнер".

"Громадянин Таджикистану, який вчинив стрілянину в Кишинівському аеропорту, перебуває в критичному стані, йому загрожує довічний термін позбавлення волі", - заявив в.о. генпрокурора Молдови Іон Мунтяну.

А ось голова Генінспекторату поліції Молдови Віорел Чернеуцану розповів, що стрілець в'їхав у країну з громадянством Таджикистану, при цьому інші подробиці щодо інших громадян з'ясовуються. За його словами, аспект подвійного чи потрійного громадянства у цій ситуації не найважливіший.

Порушено кримінальну справу за ч. 4 ст.278 КК РМ – Терористичний акт, скоєний із вбивством кількох осіб.

Журналіст Вадим Унгуряну пише у своєму телеграмі, що разом зі стрільцем були ще двоє чоловіків, які під час стрілянини втекли зі стерильної зони і зараз їх розшукує поліція. Також він повторює інформацію про те, що у стрільця подвійне громадянство і раніше він уже намагався проникнути на територію РМ, але був затриманий.

Якщо вірити Унгуряну, то може йтися про Дениса Коваленка, який висловлював бажання взяти участь у війні в Україні. Минулого року він втік із кишинівського аеропорту після того, як його не впустили до країни, але незабаром його затримали. Денис Коваленко служив за контрактом із ВПС РФ.

Читайте також:

Це тримали в таємниці: Захід під час бунту Пригожина просив Україну не бити Путіном

Російський продюсер Пригожин вирішив змінити прізвище через витівки свого однофамільця

Жданов розповів, яка найважливіша людина стоїть за Пригожиним і переворотом: вона найближча до Путіна