Збиття російського повітряного пункту управління Іл-22, здійснене силами протиповітряної оборони ПВК "Вагнер", негативно позначається на наступних операціях російських військових.

Цю інформацію підтверджує офіційний обліковий запис Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

За останніми даними, інцидент із збитком російського повітряного пункту управління Іл-22 стався 24 червня, коли гелікоптери та повітряний командний літак Іл-22, що належать російським військовим, були збиті підрозділами протиповітряної оборони ПВК "Вагнер".

"Іл-22 є частиною відносно невеликого флоту до 12 повітряних суден, що інтенсивно використовується для повітряного командування та управління, і радіотрансляційних завдань. Ці літаки спеціального призначення відігравали ключову роль в управлінні російськими силами в їхній війні проти України", - сказано в повідомленні Міністерства оборони Великобританії.

Цікаво відзначити, що такі літаки, як російський повітряний пункт управління Іл-22, були залучені в межах безпечної зони російського повітряного простору, не досягаючи навіть можливого радіусу дії української протиповітряної системи. Це свідчить про ретельне та раціональне використання цих дорогих ресурсів, яким і є російський повітряний пункт управління Іл-22.

"Ймовірно, що втрата цього повітряного судна негативно впливає на російські повітряні та наземні операції. У короткостроковій перспективі, психологічний шок від втрати великої кількості льотного екіпажу таким чином майже напевно завдасть шкоди моралі російським Повітряно-космічним силам", - підкреслили в Британській розвідці.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Показати ще

Прогнозується, що в довгостроковій перспективі можливо буде потрібно скоротити поточне навантаження по безпечному управлінню флотом, що залишився. Наслідком може стати ослаблення здатності Росії командувати та координувати свої сили, особливо у періоди інтенсивних операцій. Така ситуація вимагатиме зусиль та пристосувань з боку Росії, щоб забезпечити ефективність та ефективне управління своїм повітряним флотом.

Читайте також:

Арешт найвідомішого путінського генерала Суровікіна: що відомо на сьогоднішній день

Удар по Путіну: Китай раптово підтримав визволення Криму

"Від щасливих українців": у мережі показали надгробок для могили Путіна