Законопроєкт, ухвалений Верховною Радою України, викликав значні зміни в умовах отримання відстрочки від мобілізації на військову службу. Тепер переглянуто перелік осіб, які мають право на відстрочку від мобілізації, і це стосується чоловіків, чиї родичі є інвалідами.

Докладніше про це йдеться у законопроєкт №9342, який був схвалений 28 червня і вніс важливі зміни до цієї сфери.

Раніше відстрочку від мобілізації можна було отримати у разі, якщо військовозобов'язаний мав родича з інвалідністю І чи ІІ групи, включаючи дружину, власних батьків чи батьків дружини. Однак нова зміна пов'язана з тим, що тепер відстрочку від мобілізації можна отримати лише тоді, коли в сім'ї відсутні інші працездатні особи, які зобов'язані законом утримувати людину з інвалідністю.

Було додано нове положення до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", а саме пункт 11 частини I статті 23, в якому йдеться про те, що можливість отримання відстрочки від мобілізації надається "за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов'язаних відповідно до закону їх утримувати".

Слід зазначити, що новий законопроєкт від відстрочки від мобілізації ще має бути підписаний президентом України Володимиром Зеленським, щоб набути чинності та застосовуватися на практиці у разі відстрочення від мобілізації.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Теплиця теж потребує догляду перед морозами: як провести дезінфекцію ґрунту правильно

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Відразу дві категорії українців звільнять від мобілізації: перевірте, чи є ви у списку

Що загрожує чоловікам, які під час мобілізації виїхали за кордон та не повертаються до України

Торкнеться тисяч українців: тепер охоронцями не зможуть працювати чоловіки, які підлягають мобілізації