29 червня – у православному календарі це дата вшанування пам'яті святителя Тихона, єпископа Амафунтського. За новим юліанським календарем, на який Православна церква України перейде з 1 вересня 2023 року, згадуватимуть святого 16 червня.

У народі святого Тихона прозвали Тихим. Ще б пак, у цей день птахи затихають і лише соловей може порушити тишу, а сонце на небі рухається тихіше, ніж звичайно. До речі цей факт змогли довести і астрономи. Порівняно з початком року швидкість руху планети по орбіті стає меншою.

Тихін жив у IV-V століттях. Він народився і виріс у місті Амафунте на острові Кіпр, у християнській родині. Батьки виховали сина у християнському благочестя, навчили читання священних книг. Збереглися звістки, що дар чудотворення виявився у святого Тихона ще в юнацькому віці.

Про те, яким був Тихін дуже добре говорить один випадок. Так, його батько був власником хлібопекарні та посилав сина продавати хліб, проте Тихін роздавав хліб біднякам задарма. Дізнавшись про це, батько розгнівався, але син відповів, що читав у святих книгах, що "що дає Богу сторицею прийме". "Я ж, - говорив юнак, - даю Богу хліби в борг" і запропонував батькові піти туди, де зберігалися запаси зерна. Батько з подивом побачив, що сховище, яке було порожнім, переповнене пшеницею. З того часу батько не перешкоджав юнакові роздавати жебракам хліб.

Тихін зробив багато добрих справ за своє життя. Його прийняли до церковного клиру, а пізніше посвятили в сан диякона. Після смерті єпископа Тихона обрали новим єпископом. Він виступав проти язичництва, допомагаючи язичникам здобути нову віру. Святитель був дуже милостивий, постійно допомагав старим, жебракам і знедоленим - двері його будинку завжди були відчинені. Помер Тихін у 425 році.

Популярні новини зараз

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Показати ще

Традиції та обряди на Тихого Тихого

У народі святого Тихона недаремно прозвали утішником. 29 червня йому моляться ті, хто потребує спокою, чимось наляканий чи схвильований.

Крім того, моляться святому Тихону ті, хто страждає від зубного болю.

Цього дня є кілька суворих заборон.

  • не можна працювати на городі - робота буде нанівець;
  • не можна ображатись, таїти образу, продумувати план помсти – таким чином можна зіпсувати своє життя;
  • не слід обговорювати заручини та весілля – розладнається;
  • не потрібно в день Тихона приймати важливі рішення, а також проводити доленосні заходи, такі як весілля, заручини та інші, оскільки шлюб, укладений сьогодні, буде коротким, а заручини скоро розірвано.

Одна з головних заборон цього дня - не можна замішувати тісто та пекти. Вважається, що так можна відвадити фінансове благополуччя.

Прикмети на 29 червня говорили про те, якою буде погода:

  • вранці роса випала – день буде ясним;
  • Чумацький шлях на небі добре видно - до ясного дня;
  • ворони сидять дзьобами в один бік – до сильного вітру;
  • вода у річці зменшується – до дощу, прибуває – до посухи;
  • риба кидається у воді - буде злива;
  • коники замовкли - незабаром піде дощ.

У ніч з 28 на 29 червня сни показують майбутнє , яке може статися, якщо все піде своєю чергою. Тому якщо нічний сюжет налякав, потрібно проаналізувати свою поведінку та найближчі плани. Можливо, вони потребують коригування.

Уві сні можна побачити попередження про те, що потрібно терміново зайнятися своїм здоров'ям. Сигналом до цього можуть стати видіння, в яких ви падаєте, тонете, на вас нападають комахи. Якщо вам наснилося щось подібне, негайно перевірте, чи все гаразд із вашим організмом.

У цей день іменини відзначають Єфрем , Костянтин , Михайло , Мойсей , Петро , ​​Тихін .

Читайте також:

Удар по Путіну: Китай раптово підтримав визволення Криму

"Ви все це побачите": Резніков розповів про справжній контрнаступ. Це буде потужно

Арешт найвідомішого путінського генерала Суровікіна: що відомо на сьогоднішній день