На сьогодні ціни на торішню картоплю в Україні значно зросли й варіюються в межах 9-12 гривень за кілограм, що на 50% дорожче, ніж на кінець минулого робочого тижня.

Докладніше про різке подорожчання картоплі, а також про те, які зараз ціни й чого очікувати в майбутньому, інформує проєкт EastFruit.

Повідомляється, що цей різкий стрибок цін на картоплю пояснюється завершенням сезону продажу картоплі на українському ринку.

Експерти зазначили, що зниження цін на картоплю врожаю 2022 року протягом усього сезону. Однак лише наприкінці поточного сезону українські виробники картоплі змогли значно підвищити ціни на картоплю. Саме тому торішня картопля в Україні надходить у продаж уже за ціною, яка гірша на 87%, ніж за аналогічний період минулого року.

Своєю чергою, з початком масового збирання середніх сортів капусти в українських господарствах ціна на цю продукцію в Україні почала падати.

Збільшення цін на харчові продукти, у тому числі на картоплю, може негативно вплинути на добробут жителів країни, що обумовлене витратами на купівлю необхідних продуктів, у тому числі картоплю. У той час як зменшення цін на продукти, у тому числі картоплю, навпаки, сприяє підйому життєвого рівня людей та стимулює розвиток економіки загалом.

Популярні новини зараз

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Читайте також:

Будьте готові: українців попередили, що доведеться повернути частину пенсії. Кого торкнеться

Будьте готові до випробування: у липні буде багато магнітних бур

Без парасольки не виходьте: якою буде погода до кінця червня