Сьогодні, 27 червня, у церковному календарі вшановується пам'ять пророка Єлисея, одного з найшанованіших осіб у Біблії. Єлисей був пророком з гори Кармел в Ізраїлі, а Ілля зробив його своїм спадкоємцем.

Детальніше про день 27 червня, його історію, традиції, прикмети та заборони інформує ТСН.

Єлисей народився у місті Авел-Мехола у ній Сафана. Бог дарував Єлисею багато обдарувань, і Єлисей зробив безліч чудес за своє життя. Єлисея часто називають Божою людиною, що говорить про винятковість Єлисея.

Один з найвідоміших подвигів Єлисея стався в Єрихоні, де місцеві жителі скаржилися, що вода з джерела, з якого вони пили, стала гіркою та неприродною. Єлисей розкрив чудовий знак, і вода стала чистою та свіжою так, як була раніше. У той час, коли Єлисей помер, його мощі продовжили діяти, і він залишився одним із найшанованіших святих людей на землі.

Єлисей пропрацював землі дуже довго і разом із Богом зробив багато добрих справ. Життя Єлисея і чудеса Єлисея нагадують нам про те, що коли ми йдемо шляхом Бога, наші дарування можуть бути використані на благо інших людей і суспільства в цілому. Святкування Дня пам'яті пророка Єлисея – це чудова можливість для багатьох людей вшанувати пам'ять одного з найвизначніших святих в Юдаїзмі та Християнстві.

Що заборонено робити 27 червня

1. 27 червня не злословте і не сваріться. 27 червня присвячений пам'яті видатного пророка, якого закликали до миру та прощення.

Популярні новини зараз

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

2. 27 червня не слід вживати алкогольних напоїв. Це не тільки суперечить релігійним вченням, але також може зашкодити вашому здоров'ю та вплинути на моральну та етичну поведінку.

3. Не рекомендується позичати гроші 27 червня. У зв'язку із загальним настроєм жалоби та співчуття, коли люди думають про минулі події та минулі, краще не проводити угоди з грошима 27 червня.

Народні прикмети та традиції 27 червня

1. Якщо протягом усього дня 27 червня дощ, то очікується негода ще протягом 7 тижнів.

2. Якщо 27 червня багато мошок та комарів, то це говорить про гарний урожай грибів та ягід.

3. Іржуть коні 27 червня – чекайте гарного врожаю вівса.

4. Якщо півень голосно співає 27 червня у дивний момент, це може віщувати біду.

Читайте також:

Будьте готові: українців попередили, що доведеться повернути частину пенсії. Кого торкнеться

Будьте готові до випробування: у липні буде багато магнітних бур

Без парасольки не виходьте: якою буде погода до кінця червня