Риба - це цінне джерело корисних речовин, необхідні здоров'ю організму. Однак не всі знають, яку рибу з супермаркету можна вживати без ризику негативного впливу на здоров'я, а яких краще уникати.

Докладніше про те, яка риба із супермаркету найнебезпечніша для здоров'я, читайте у нашому матеріалі.

Згідно з дослідженнями медиків, макрель - це велика хижа риба, що накопичує в собі ртуть, що міститься у забрудненій морській воді. Ртуть може негативно впливати на мозок і нервову систему людини, тому дітям і вагітним жінкам рекомендується обходити макрель стороною, тим більше з супермаркету.

Великоокий тунець, який користується популярністю серед прихильників здорового харчування, також накопичує ртуть. Вживання цієї риби, особливо з супермаркету, може призвести до проблем із пам'яттю, концентрацією, розвитку депресії та тривожних розладів.

Також слід бути обережним при вживанні морської форелі, сибаси, коропа та дорадо з супермаркету.

Тому, щоб зберегти здоров'я, рекомендується вибирати рибу з супермаркету, яка не містить шкідливих речовин, або обмежувати вживання риби, що накопичує надмірну кількість ртутної солі.

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Важливо пам'ятати, що риба – це важливий елемент харчування, тому експерти радять звертати увагу на її походження та методи вирощування. Бажано вживати рибу, вирощену в чистих водах або перевірену на вміст ртутних речовин у лабораторних умовах.

На щастя, існує безліч безпечних рибних продуктів із супермаркету, які можна включити до свого раціону. Наприклад, червона риба (лосось, форель, кета, горбуша), що містить у собі омега-3 жирні кислоти, які сприяють покращенню функціонування мозку та серцевої діяльності. Крім того, безпечними з супермаркету є морський окунь, камбала, судак, морська мова та інші види риби, які вирощуються в чистих умовах.

У будь-якому випадку, при вживанні риби із супермаркету необхідно виявляти обережність та переконатися, що обрана продукція із супермаркету відповідає якісним та безпечним стандартам. Важливо пам'ятати, що рибні продукти корисні для здоров'я і необхідні для досягнення збалансованого харчування, тому вони повинні бути включені до раціону помірно і відповідно обрані.

Читайте також:

Як отримати 14 тисяч на відпочинок та оздоровлення дітей: інструкція для батьків

Платять по 6 тисяч гривень: як отримати допомогу від американської організації

Яку пенсію ви отримуватимете, якщо зараз живете на середню зарплату. Названо суму