Стало відомо, що сьогодні, 24 червня 2023 року, легендарний ВДВшник і представник Об'єднаного перехідного кабінету з питань оборони та безпеки Валерій Сахащик звернувся до білоруських військових у зв'язку з бунтом вагнерівців і заявив, що "потрібно вирішувати, що робити".

Валерій Сахащик, який зараз перебуває в Україні на Донецькому напрямі фронту, де виконує бойові завдання разом із десантно-штурмовою ротою білорусів, закликав білорусів об'єднатися, а "питання одне одному ставити" вже потім.

Так, військовий заявив, що проросійський шлях, яким Білорусь вів Олександр Лукашенко, завів країну в глухий кут. І тепер громадяни країни, вважає він, повинні вирішити, що робити далі: "Або ми використовуємо цей історичний шанс і станемо успішною європейською країною, або ми втратимо все - і сама назва Республіка Білорусь залишиться лише у книжках".

За словами Сахащика, разом із військовим заколотом ПВК "Вагнера" ​​розпочалася активна фаза розвалу Росії.

"Ми не знаємо, що буде завтра. Можливо, Пригожин переможе і закидає Україну гарматним м'ясом, а може, він поверне свої сили на Білорусь, щоб на цій хвилі набрати політичні очки", - заявив він.

"Військовослужбовці 38-ї окремої десантно-штурмової бригади Бреста та інших військових частин, налаштуйтеся на нашу хвилю і залишайтеся на зв'язку. Ми переможемо!" — робить висновок Сахащик.

Популярні новини зараз

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Теплиця теж потребує догляду перед морозами: як провести дезінфекцію ґрунту правильно

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Посилання:

  • Валерій Сахащик – засновник руху "Чорний орел", широко відомий у спецназівських колах командир 38-ї гвардійської мобільної бригади.

Нагадаємо, що ввечері 23 червня 2023 року Євген Пригожин заявив, що Міноборони РФ завдало ракетних ударів по тилових таборах найманців і оголосив, що фактично збирається здійснити військовий переворот у Росії - назвавши його "маршем справедливості". Засновник ПВК "Вагнера" ​​пообіцяв, що "зло, яке несе військове керівництво Росії, буде зупинено".

Читайте також:

Військовий переворот у Росії: терміново закривається Москва, війська риють окопи, місто готується до руйнувань

"Путину на стіл кладуть тотальну брехню": ватажок "вагнерівців" Пригожин розповів про крах Кремля

Йдуть німецькі танки Leopard: в Україну прибуде чергова сильна партія. Що відомо