Деяким категоріям українців є значна знижка на оплату комунальних послуг, і це не житлова субсидія.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 389 від 04.06.2015, існує низка категорій громадян, які заощадити на оплаті комунальних послуг. Докладніше про те, хто може заощадити на оплаті комунальних послуг, повідомляє сайт "На пенсії".

До пільговиків, які отримують повну знижку на комуналку, належать люди, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, педагогічні, медичні та фармацевтичні працівники, пенсіонери, які працювали у сільській місцевості та бібліотеках, працівники закладів культури. Люди, які мешкають у сільській місцевості, працюють у музеях, навчальних закладах та сфері культури, також можуть розраховувати на знижку повну знижку.

Багатодітним сім'ям, дитячим будинкам сімейного типу, прийомним сім'ям та сім'ям опікунів надається 50% знижка. Заощадити на оплаті комунальних послуг можуть також батьки та члени сім'ї жертв нацистських переслідувань, сім'ї з дитиною-інвалідом, учасників війни, жертви Чорнобильської катастрофи тощо.

Важливою умовою для того, щоб заощадити на оплаті комунальних послуг, є дохід сім'ї пільговика, який не повинен перевищувати розмір доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу за попередні шість місяців. 2023 року такий дохід становить 3760 грн на місяць.

У випадку, якщо дохід сім'ї пільговика вищий за право на отримання знижки на комунальні послуги, індивід може звернутися за призначенням житлової субсидії.

Популярні новини зараз

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Зміни до порядку призначення субсидій також внесені в Україні. У будь-якому разі, уряд прагне забезпечити соціальний захист вразливих верств населення, включаючи пільговиків, яким доступні особливі умови для оплати комунальних послуг.

Читайте також:

Як отримати 14 тисяч на відпочинок та оздоровлення дітей: інструкція для батьків

Платять по 6 тисяч гривень: як отримати допомогу від американської організації

Яку пенсію ви отримуватимете, якщо зараз живете на середню зарплату. Названо суму