Сьогодні, 24 червня, православні християни по всьому світу відзначають день пам'яті апостола Варнави, який є одним із 70 апостолів Ісуса Христа. Варнава народився в Саламін, на острові Кіпр, а згодом виховувався в Єрусалимі разом з апостолом Павлом.

Детальніше про день 24 червня, його традиції, історію та заборони інформує ТСН.

Свого життя апостол Варнава присвятив вірі в Бога та місіонерській роботі, відвідував храми та проводив час у молитвах. Завдяки тому, що він жив за часів Ісуса Христа, Варнава побачив усі чудеса, які зробив Ісус, і увірував у них. Саме він привів свого друга Павла до віри та проповіді в Єрусалимській церкві.

Коли апостоли стали проповідувати в різних країнах, то Варнава вирушив до Кіпру і проповідував там, а потім рушив на північний захід у Галатії. У пізнішому житті Варнава брав участь у першому християнському соборі в Єрусалимі, де було розглянуто багато святих справ і питань віри.

Трагічний кінець свого життя апостол Варнава знайшов після жорстокого побиття юдеями у місті Саламін у 76 років. Смерть Варнава залишила слід у серцях віруючих людей, які вважають його захисником і покровителем, за те, що він все своє життя присвятив вірі. Хоча він не є одним із дванадцяти апостолів, але його діяльність та внесок у євангелізацію важливі для ранньої церкви. Таким чином, пам'ять святого Варнава залишиться в серцях віруючих надовго.

Що не можна робити 24 червня

У день 24 червня, згідно з народними прикметами, не рекомендується рвати траву, оскільки вона натягнута на нечисту силу. Крім того, 24 червня не варто їсти жирну їжу та вживати алкоголь.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Народні прикмети та традиції 24 червня

1. 24 червня слід дивитися на квіти на акації. Якщо квіти плодового дерева дрібні та зелені 24 червня, то це віщує неврожайний рік.

2. 24 червня слід стежити за температурою ночей. Теплі ночі вказують на багатий урожай плодових дерев.

3. 24 червня потрібно звертати увагу на запах трави та жимолості вранці. Якщо він сильний, це віщує дощ.

4. 24 червня потрібно дивитися на квіточки очитки. Якщо вони перед ніччю 24 червня закрилися, то наступного дня 25 червня буде з гарною погодою.

5. 24 червня потрібно стежити за тим, як розкрив бутон горобини. Якщо він не відкрився 24 червня, то це віщує дощову погоду.

6. 24 червня потрібно звертати увагу на забарвлення горобини. Якщо вона щойно зацвіла, це вказує на те, що восени буде багато грибів.

Читайте також:

Кримський міст у потужному диму: окупанти у паніці. З'явилися подробиці

Йдуть німецькі танки Leopard: в Україну прибуде чергова сильна партія. Що відомо

Китай обвів Путіна навколо пальця: творці "Кинджалів" зливали всю інформацію про ракети