Україна отримає від США авіаційні ракети AIM-120 AMRAAM класу "повітря-повітря" у версіях C-8 та D-3. Це найсучасніші модифікації, що мають високу точність поразки.

Докладніше про те, що Україна отримає потужні ракети, які зможуть збивати літаки окупантів, повідомляє Міністерство оборони США.

Відомо, що ракета AIM-120C-8 дозволяє вражати повітряні цілі на відстані до 180 км завдяки приймачеві супутникової навігаційної системи GPS та двосторонньої лінії передачі даних. Довжина ракети становить 3660 мм, розмах крил – 525 мм, а маса бойової частини – 18 кг.

AIM-120 AMRAAM - всепогодна керована ракета середньої дальності, призначена для знищення повітряних цілей поза прямою видимістю. В армії США вона знаходиться на озброєнні з 1991 року і використовується на різних літаках, у тому числі F-16 Fighting Falcon і F-35A Lightning II. Існує кілька модифікацій ракети AIM-120, найновішою з яких є AIM-120D (прийнята на озброєння у 2008 році). Максимальна дальність запуску такої ракети становить 180 км.

Варто зазначити, що частину ракет AIM-120 передадуть не лише Україні, а й іншим країнам, таким як Італія, Японія, Іспанія та Фінляндія. Загальна сума контракту з компанією, яка випускає ці ракети, перевищує 1,1 млрд доларів.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще
Путін уже не справляється: пропагандистка Скабеєва вимагає введення китайських військ до Росії
Китай обвів Путіна навколо пальця: творці "Кинджалів" зливали всю інформацію про ракети
Ось це поворот: Китай уже знайшов заміну Путіну. Названо несподіване прізвище