Всі квітникарі знають, що не варто нехтувати навіть найпростішими правилами догляду за трояндами, адже тільки в цьому випадку троянди будуть здоровими і зможуть радувати пишним і тривалим цвітінням, що кружляють.

Після цвітіння всім сортам троянд, особливо тим, що цвітуть кілька разів за сезон, необхідне обрізання.

Після цвітіння троянда спрямовує всі свої сили формування насіння. Але ж ви не збираєтеся розмножувати троянду насінням? Значить, зів'ялі суцвіття потрібно видалити. Після видалення насіннєвої коробочки всі поживні речовини підуть на подальше цвітіння (воно буде більш тривалим і рясним) і на розвиток куща (його зростання та формування квіткових бруньок наступного року).

Видалення зів'ялих суцвіть також допоможе рожевому кущі набути більш охайного вигляду і ще кілька місяців радувати вас якщо не цвітінням, то хоча б своїм насиченим зеленим листям.

Після цвітіння варто також провести санітарну обрізку: видалити всі зламані, засохлі, пагони, що погано розвиваються.

Формуванням куща троянди можна займатися не лише навесні чи восени – квітка чудово переносить і літню обрізку. Якщо якась втеча виросла занадто довгою або з'явилися гілки, що ростуть всередину куща або загущають його, після цвітіння видаліть їх. Кущ легко відновиться і продовжить зростання.

Популярні новини зараз

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

У чайно-гібридних троянд, які народять 1 квітку на стовбурі, після цвітіння в першій половині літа обрізають стовбур до 3-4 листів над ґрунтом. Такий метод стимулює зростання нових прикореневих пагонів, які зможуть ще раз зацвісти протягом часу, що залишився. Так само можна підрізати і троянди флорибунда.

Читайте також:

Ось чому не цвітуть гладіолуси: що не повинно рости поряд із цими квітами

Ось чому картопля виростає дрібною: названо помилку, яку ви припускаєте кожен сезон

Заберіть це з городу: що може зіпсувати ваш урожай картоплі та полуниці