Ні для кого не секрет, що літнє сонцестояння споконвіку вважалося справжнісіньким святом і втілювало в собі родючість, достаток, щедрість, щастя і повноту життя. Увечері обов'язково розпалювалося багаття, адже стихія вогню символізує життєву силу і саме життя, купалися в річці та бризкали одна одну водою. Виявляється, цього дня можна і потрібно загадувати всі свої потаємні бажання, адже є високий потенціал того, що вони здійсняться.

Так, сьогодні, 21 червня 2023 року, сонце зійшло о 03:46 ранку і зайде о 20:13 вечора - світловий день триватиме 16 годин 27 хвилин.

Що ж до літнього сонцестояння, то 2023 року воно відбудеться 21 червня о 17:57 за київським часом і триватиме добу (поки Сонце йде за першим градусом знака Рака) до 22 червня 19:06. Саме в цей момент центр Сонця проходитиме через північну точку екліптики. На північній півкулі це означатиме настання літа, а на південній півкулі – зими.

Наші предки надавали великого значення Дню літнього сонцестояння. Вони святкували, проводили ритуали, мали потужну енергетику цього дня для того, щоб покращити своє життя.

Так, Сонце відповідає за:

  • реалізацію намірів;
  • вміння радіти, вмикатися в життя;
  • здатність йти своїм шляхом;
  • самооцінку та впевненість;
  • усвідомлення своєї цінності;
  • рішучість створювати та творити;
  • індивідуальність та самобутність;
  • зарядженість внутрішніх "батарейок";
  • вітальність та життєві сили.

Сонце символізує золото. Тому в День літнього сонцестояння потрібно обов'язково одягнути прикрасу з цього дорогоцінного металу як: кільця, сережки або браслет із "сонячним" камінням — гранатом, рубіном та бурштином. А ось рожевий кварц ідеально підійде для незаміжніх жінок - цей камінь допоможе знайти свого нареченого в найближчі півроку.

Популярні новини зараз

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Крім того, у День літнього сонцестояння добре побути на природі, постояти біля великих та зрілих дерев та дуже бажано – сплести вінок. Вінок можна сплести навіть із березових гілочок. І потім відпустити у воду з вдячністю за все те добре, що є у вашому житті.

Займіться збиранням трав

Вважається, що корисні трави, зібрані в день літнього сонцестояння, стають справжніми магнітами для успіху. Вибирайте для своєї колекції ті з них, чиє символічне значення вам найбільше імпонує:

  • Базилік – захищає та залучає нові кар'єрні та ділові можливості.
  • Лавровий лист – загострює інтуїцію та посилює бажання та наміри.
  • М'ята допомагає принести процвітання і захищає будинок від негативу.
  • Розмарин дозволяє отримати знання і мудрість через інтуїцію і сни, сприяє духовному зціленню.

Зібравши трави, напишіть на папері те, що ви хочете змінити у своєму житті. Покладіть записку в полотняну сумку або вазу, де сохнуть рослини. Пізніше ці рослини можна вживати в їжу, приготувати з них чай або просто зберегти для краси та аромату в будинку.

Читайте також:

У Росії заборонили концерти легендарного гурту: на них уже настукали та написали доноси

Нові правила проїзду маршрутками: деяких пасажирів тепер не пустять у транспорт. Музику також заборонили

Автомобілістам, яким вже за 65 років, заборонять керувати машинами. Що чекає на деяких українців