У зв'язку з різким подорожчанням палива в Україні багато виробників продуктів зіткнуться з необхідністю підвищення цін на свою продукцію.

Одним із перших, хто заявив про подальше збільшення вартості, став директор Хмельницького заводу з виробництва хліба Валентин Романенко, інформує today.ua. За його словами, виробники хліба будуть змушені підняти ціни на хліб уже найближчим часом. Основною причиною підвищення цін на хліб стане повернення довоєнного ПДВ на пальне з 1 липня.

Повернення ПДВ на пальне призведе до різкого зростання цін на бензин, дизпаливо та скраплений газ, які, зокрема, вплинуть на ціну на хліб. Вартість літра бензину зросте на 12 грн, дизпалива – на 8 грн, а зрідженого газу – на 3 грн. Крім того, буде відновлено акциз на пальне. Це збільшить собівартість транспортування всіх продуктів, у тому числі хліба, що призведе до збільшення цін на них, а також на хліб.

Протягом останнього року Україна зіткнулася з підвищенням цін на електроенергію та інші товари, зокрема продукти, а також хліб. Це пов'язано з проведенням реформ та енергетичними проблемами. Очікується, що найближчим часом ціни на всі продукти, а також хліб, продовжать зростати через збільшення тарифів на електроенергію, адже вони зростають не тільки для населення, а й для підприємств.

Крім того, техногенна катастрофа на Каховському водосховищі додатково погіршить ситуацію на ринку продуктів. Через затоплення сільськогосподарських угідь та зруйновану систему зрошення очікується різке зменшення врожаю овочів, що також призведе до подорожчання продуктів.

Загалом, українські продавці та виробники продуктів, у тому числі хліба та хлібобулочних виробів, очікують труднощів найближчим часом через збільшення собівартості та збільшення цін на паливо та електроенергію.

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Володимир Зеленський розповів, як переможе Україна: рішення мають бути ухвалені з жовтня по грудень

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Читайте також:

Що буде з цінами на хліб та інші продукти після підриву Каховської ГЕС

Огірки, помідори, цибуля та капуста: які зараз ціни і чого чекати далі

Дуже несподівано: українцям розповіли, якими будуть ціни на кавуни. Ви здивуєтеся