Є люди, як, наприклад, Ілон Маск, Річард Бренсон або Джефф Безос, які готові віддати цілий стан, щоб з вікна ілюмінатора побачити Всесвіт. А є ті, хто мріє побачити найвідоміше затонулий судно у світі "Титанік" і заради цього готовий спуститися в маловивчені глибини океану. Більше того, така глибоководна подорож не дешева, адже вартість екскурсії до місця аварії "Титаніка" становить зараз близько 125 тисяч доларів з особи (понад 3 мільйони гривень). Однак навіть за такі гроші ніхто не може гарантувати, що ця пригода не виявиться в житті останньою.

Так, стало відомо, що сьогодні, 19 червня 2023 року влада США розпочала пошукову і рятувальну операцію з пошуку підводного човна, який доставляв до "Титаніка" туристів. Зв'язок з екіпажем закинутий, тому кількість зниклих туристів поки не відома, повідомляє Бі-бі-сі , посилаючись на берегову охорону американського Бостона.

Водночас, за повідомленням журналіста Алістера Коулмана в його Twitter, кількість зниклих може досягати п'яти осіб.

Зазначимо, що "Титанік", який затонув у 1912 році, спочиває на глибині майже чотирьох тисяч метрів, приблизно за 740 кілометрів від узбережжя Ньюфаундленду (Канада). Невеликі підводні човни регулярно доставляють туристів до місця аварії "Титаніка" в північній частині Атлантичного океану.

Нагадаємо, що нещодавно вчені виявили серед уламків корабля "Титанік" золоте намисто із зубом мегалодону — вимерлої акули, яка вважається найбільшою рибою з тих, що будь-коли існували.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Ось це удача: у Польщі розкопали схованку середньовічних лицарів. Археологи здивувалися

Росіянам таке тільки сниться: археологи знайшли найдавніший туалет, у якому можна було спускати воду

Був навіть холодильник: археологи розкопали унікальну стародавню таверну