Аналітики Concorde Capital дійшли висновку, що для українців долар як інструмент для заощаджень не є оптимальним вибором. Набагато привабливішим для населення стали гривневі облігації внутрішньої державної позики України (ОВДП), які є вигідним та надійним інструментом для заробітку на своїх заощадженнях.

Докладніше про те, чи купувати долари зараз чи краще почекати, інформує Обозреватель, посилаючись на аналітику керівника аналітичного відділу Concorde Capita Олександра Паращого.

Паращій зазначив, що ставки на ОВДП досягають 10% річних, що значно перевищує відсотки за доларовими вкладами в банках. А головне, ОВДП мають стабільність і підкріплені державними гарантіями, що робить їх менш ризикованим інструментом для заощаджень, ніж долари.

«Але бачимо, що долар зараз не виглядає найкращим засобом для заощаджень. І доларова інфляція є досить великою, і ставки в доларах на українському ринку низькі. Очікування курсу долара залишаються, на мою думку, більш-менш стабільними. При цьому гривня — банківські рахунки чи ОВДП у гривні — наразі виглядає набагато цікавішим засобом для заощадження», — зазначив Олександр Паращий.

З іншого боку, долар як засіб для заощаджень може залишатися вигідним лише за серйозних економічних розбратів, на зразок світової економічної кризи. Проте, навіть у такому разі, ОВДП залишаться привабливішим та стабільнішим інструментом, ніж долар, для українських громадян.

Очевидно, що перехід із доларів на ОВДП може стати одним із найкращих способів для українців зміцнити свої заощадження в економічній ситуації, що склалася, в умовах воєнного часу. Крім того, зростання попиту на ці облігації означає, що більше людей усвідомлюють їхню привабливість і надійність, порівняно з доларом. Як наслідок, перехід із доларів на ОВДП може стати грамотним вибором для всіх тих, хто шукає оптимальний інструмент для збереження особистих фінансів, та виключає долар із економічно вигідних валют.

Популярні новини зараз

Теплиця теж потребує догляду перед морозами: як провести дезінфекцію ґрунту правильно

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Сара Абрамівно, сипте дві порції: рецепт неповторних єврейських пельменів "Креплах"

Показати ще

Читайте також:

Курс долара та підрив дамби: експерт розповів, до чого готуватися

Компенсація в 11 тисяч гривень: хто отримає виплату та в яких регіонах

Навіть понад тисячу гривень: хто отримає нову надбавку до пенсії