Стало відомо, що з червня 2023 року почнуть виплачувати підвищені пенсії з доплатою за квітень та травень (оскільки підвищення відбулося заднім числом з квітня).

Торкнеться збільшення пенсій тих, хто після призначення або попереднього перерахунку пенсії продовжує працювати. Відомо, що розмір перерахунку для кожного індивідуальний.

"Ті, хто після призначення пенсій продовжував працювати, набував у зв'язку з цим страхового стажу, вони кожні два роки мають право на перерахунок. Це не обов'язково ті люди, які придбали 24 місяці страхового стажу", - нагадала заступник голови правління ПФУ Ірина Ковпашко .

Як зазначають у Пенсійному фонді, всього підвищення торкнеться 401 тис. пенсіонерів, що працюють. Справа в тому, що їхній стаж збільшується і кожні два роки їм мають перераховувати виплати з урахуванням нового стажу.

327,2 тис. осіб отримали підвищення лише через підвищення стажу. Середній розмір збільшення становить 179,4 грн. У червні вони отримають збільшення у 538,2 грн (потрійний розмір), далі отримуватимуть на 179,4 грн більше щомісяця.

Ще 73,8 тис. працюючих пенсіонерів отримали збільшення і завдяки зростанню стажу, і завдяки підвищенню розміру середньої зарплати. Це означає, що вже на пенсії вони отримували вищу зарплату, ніж до того, як на неї вийшли. Тому при перерахунку їм врахували зростання коефіцієнта заробітку. У червні вони отримають збільшення у 1227,4 грн (потрійний розмір), далі щомісячно отримуватимуть на 409,16 грн більше.

Популярні новини зараз

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Теплиця теж потребує догляду перед морозами: як провести дезінфекцію ґрунту правильно

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Зазначимо, наступне, липневе підвищення пенсій торкнеться тих, хто вийшов на пенсію за спеціальними законами. Йдеться про журналістів, чиновників, учених. Підвищення для них становитиме 19,7% від розрахункового розміру пенсії та відбудеться з 1 липня.

Читайте також:

Хто може вийти на пенсію на 10 років раніше: опубліковано список категорій

Соціальну допомогу в Україні виплачуватимуть за новою системою. До чого готуватися

Готуйте 30 тисяч гривень: як покарають тих, хто відмовиться надати податковій свої дані